Masalah pengabaian caruman di kalangan majikan: satu kajian di Pejabat Kumpulan Wang Simpanan Pekerja Batu Pahat Johor / Zeti Akhtar Mohamad Jaya

Mohamad Jaya, Zeti Akhtar (1996) Masalah pengabaian caruman di kalangan majikan: satu kajian di Pejabat Kumpulan Wang Simpanan Pekerja Batu Pahat Johor / Zeti Akhtar Mohamad Jaya. [Student Project] (Unpublished)

Abstract

Secara keseluruhannya Kertas Projek ini dibahagikan kepada 5 bab. Pada bab yang pertama kertas projek ini memberi pengenalan secara terperinci mengenai masalah pengabaian caruman oleh pihak majikan serta ulasan kepustakaan yang telah dilakukan oleh pelatih. Di dalam bab ini juga ada menerangkan secara ringkas mengenai latar belakang organisasi, fungsi-fungsi serta bidang utama operasi.
Bab kedua pula menghuraikan mengenai permasalahan kajian di mana dan sinilah masalah pengabaian caruman oleh pekerja dapat dikenalpasti melalui petunjuk-petunjuk tertentu yang diperolehi oleh pelatih sewaktu menjalani latihati praktik di organisasi tersebut.
Bab ketiga pula adalah berkenaan punca-punca kepada masalah ini. Punca-punca kepada masalah ini dapat dilihat dari aspek yang menyeluruh dilihat iaitu dari berbagai pihak. Dengan mengesan punca-punca tersebut secara tidak langsung akan dapat mengenalpasti altematif / cadangan kepada punca masalah.

Metadata

Item Type: Student Project
Creators:
Creators
Email / ID Num.
Mohamad Jaya, Zeti Akhtar
94496166
Contributors:
Contribution
Name
Email / ID Num.
Thesis advisor
Mohd Salleh, Norhayati
UNSPECIFIED
Subjects: H Social Sciences > H Social Sciences (General) > Study and teaching. Research
H Social Sciences > HD Industries. Land use. Labor > Labor. Work. Working class > Labor. Work environment
H Social Sciences > HD Industries. Land use. Labor > Labor. Work. Working class > Industrial hygiene. Industrial welfare. Work environment
Divisions: Universiti Teknologi MARA, Melaka > Alor Gajah Campus > Faculty of Administrative Science and Policy Studies
Programme: Diploma Pentadbiran Awam
Keywords: Caruman; KWSP; Majikan; Pekerja
Date: 1996
URI: https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/41531
Edit Item
Edit Item

Download

[thumbnail of 41531.pdf] Text
41531.pdf

Download (186kB)

Digital Copy

Digital (fulltext) is available at:

Physical Copy

Physical status and holdings:
Item Status:

ID Number

41531

Indexing

Statistic

Statistic details