Kecenderungan pelajar memilih Bahasa Arab sebagai bahasa asing di UiTM Terengganu dan KUSZA satu perbandingan / Azman Che Mat, Ahmad Faiz Yaakob and Md. Radzi Hashim

Che Mat, Azman and Yaakob, Ahmad Faiz and Hashim, Md. Radzi (2005) Kecenderungan pelajar memilih Bahasa Arab sebagai bahasa asing di UiTM Terengganu dan KUSZA satu perbandingan / Azman Che Mat, Ahmad Faiz Yaakob and Md. Radzi Hashim. [Research Reports] (Unpublished)

Abstract

Setiap kajian yang ingin diusahakan mesti mempunyai kepentingannya tersendiri. Dalam konteks kajian sebagai suatu kegiatan ilmiah, ia mesti dikerjakan oleh setiap individu yang terlibat dalam bidang akademik dan pendidikan. Ini kerana setiap kajian itu nanti akan memberi sumbangan kepada bidang yang diterokai di samping membangunkan daya intelektual di kalangan pengkaji.
Kajian ini mempunyai kepentingan dari aspek untuk melihat keperluan menyediakan satu pendekatan yang boleh menyumbang kepada pembelajaran bahasa Arab sebagai bahasa asing. Kajian berhubung dengan minat dan kecenderungan ini akan membuka ruang kepada pengajar dan pihak pentadbir untuk memperbaiki mutu dan menyediakan khidmat yang terbaik kepada proses pengajaran bahasa asing di intitusi pengajian tinggi.

Metadata

Edit Item
Edit Item

Download

[thumbnail of 54592.pdf] Text
54592.pdf

Download (187kB)

Digital Copy

Digital (fulltext) is available at:

Physical Copy

Physical status and holdings:
Item Status:

ID Number

54592

Indexing

Statistic

Statistic details