Rancangan Perniagaan Asas Keusahawanan (ETR300): Nasi Segera (Minit Rice) / Zuraiha Mohd @ Ahmad … [et al.]

Mohd @ Ahmad, Zuraiha and Zukri, Zuriza and Mazalan, Zailina and Ibrahim, Masithah and Rabu, Mazura (2000) Rancangan Perniagaan Asas Keusahawanan (ETR300): Nasi Segera (Minit Rice) / Zuraiha Mohd @ Ahmad … [et al.]. [Entrepreneurship Project] (Unpublished)

Abstract

Rancangan Perniagaan yang disediakan ini adalah bertujuan untuk memberi gambaran yang sebenar mengenai perniagaan yang akan kami jalankan, kami telah bersepakat untuk membuka sebuah syarikat pengedaran makanan segera yang diberi nama ‘Minit Rice’ .Jenis perniagaan yang kami akan tubuhkan ialah sebuah perniagaan perkongsian yang diberi nama Pyramid Trading. Syarikat ini terdiri daripada lima orang rakan kongsi dan akan beropaerasi pada 01 Januari 2002 di kawasan perindustrian Air Pa'abas, Melaka. Kami memilih kawasan ini kerana merupakan kawasan yang strategi memandangkan ianya berdekatan dengan bandar serta akan memudahkan kami menjalankan perniagaan disebabkan terdapat banyak kemudahan yang disediakan. Kami menceburi bidang ini kerana ia merupakan perniagaan yang menguntungkan. Seperti mana yang dapat dilihat, perkembangan semasa pada hari ini mendorong orang ramai memilih cara hidup yang mudah dan menjadikan makanan segera sebagai pilihan utama untuk menjimatkan masa. Selain itu kami juga cuba untuk memenuhi citarasa pengguna serta pelanggan kami. Syarikat ini merancang untuk memperluaskan lagi pasarannya ke seluruh tanah air dan seterusnya memasuki pasaran antarabangsa.

Metadata

Item Type: Entrepreneurship Project
Creators:
Creators
Email / ID Num.
Mohd @ Ahmad, Zuraiha
97129813
Zukri, Zuriza
97102063
Mazalan, Zailina
97102486
Ibrahim, Masithah
97419079
Rabu, Mazura
97419093
Contributors:
Contribution
Name
Email / ID Num.
Advisor
Jamil, Anita
UNSPECIFIED
Subjects: H Social Sciences > HB Economic Theory. Demography > Entrepreneurship. Risk and uncertainty
H Social Sciences > HD Industries. Land use. Labor > Management. Industrial Management > Planning. Business planning. Strategic planning
T Technology > TX Home economics > Food service
Divisions: Universiti Teknologi MARA, Melaka > Alor Gajah Campus > Faculty of Accountancy
Keywords: Rancangan perniagaan; Asas keusahawanan; ETR300; Nasi Segera
Date: 2000
URI: https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/54062
Edit Item
Edit Item

Download

[thumbnail of ETR300] Text (ETR300)
54062.pdf

Download (2MB)

Fulltext

Fulltext is available at:
  • Library Terminal Workstation (Digital Format) - Accessible via UiTM Libraries

ID Number

54062

Indexing

|

Statistic

Statistic details