Abstract
Rancangan Perniagaan yang disediakan ini adalah bertujuan untuk memberi gambaran yang sebenar mengenai perniagaan yang akan kami jalankan, kami telah bersepakat untuk membuka sebuah syarikat pengedaran makanan segera yang diberi nama ‘Minit Rice’ .Jenis perniagaan yang kami akan tubuhkan ialah sebuah perniagaan perkongsian yang diberi nama Pyramid Trading. Syarikat ini terdiri daripada lima orang rakan kongsi dan akan beropaerasi pada 01 Januari 2002 di kawasan perindustrian Air Pa'abas, Melaka. Kami memilih kawasan ini kerana merupakan kawasan yang strategi memandangkan ianya berdekatan dengan bandar serta akan memudahkan kami menjalankan perniagaan disebabkan terdapat banyak kemudahan yang disediakan. Kami menceburi bidang ini kerana ia merupakan perniagaan yang menguntungkan. Seperti mana yang dapat dilihat, perkembangan semasa pada hari ini mendorong orang ramai memilih cara hidup yang mudah dan menjadikan makanan segera sebagai pilihan utama untuk menjimatkan masa. Selain itu kami juga cuba untuk memenuhi citarasa pengguna serta pelanggan kami. Syarikat ini merancang untuk memperluaskan lagi pasarannya ke seluruh tanah air dan seterusnya memasuki pasaran antarabangsa.
Metadata
Item Type: | Entrepreneurship Project |
---|---|
Creators: | Creators Email / ID Num. Mohd @ Ahmad, Zuraiha 97129813 Zukri, Zuriza 97102063 Mazalan, Zailina 97102486 Ibrahim, Masithah 97419079 Rabu, Mazura 97419093 |
Contributors: | Contribution Name Email / ID Num. Advisor Jamil, Anita UNSPECIFIED |
Subjects: | H Social Sciences > HB Economic Theory. Demography > Entrepreneurship. Risk and uncertainty H Social Sciences > HD Industries. Land use. Labor > Management. Industrial Management > Planning. Business planning. Strategic planning T Technology > TX Home economics > Food service |
Divisions: | Universiti Teknologi MARA, Melaka > Alor Gajah Campus > Faculty of Accountancy |
Keywords: | Rancangan perniagaan; Asas keusahawanan; ETR300; Nasi Segera |
Date: | 2000 |
URI: | https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/54062 |
Download
54062.pdf
Download (2MB)