TAZ Trading: Pembekal Pemakanan Tambahan / Adawiyah Ahdan…[et al.]

Ahdan, Adawiyah and Mohd Baki, Mohd Hanif and Mustapha, Mumilawati and Ahmad Mokhtar, Norhaili and Hamzah, Norhazlin (1997) TAZ Trading: Pembekal Pemakanan Tambahan / Adawiyah Ahdan…[et al.]. [Entrepreneurship Project] (Unpublished)

Download

[thumbnail of 36815.pdf] Text
36815.pdf

Download (1MB)

Abstract

Pemakanan tambahan adalah satu penemuan saintis, iaitu ramuan makanan yang digunakan oleh ahli-ahli sukan di Amerika dan Eropah di awal tahun 70an. la telah diiktiraf dan diluluskan oleh badan-badan sukan dunia sebagai satu makanan berkhasiat yang boleh membantu ahli-ahli sukan dari segi tenaga, kesihatan fizikal dan mental. Makanan ini telah terbukti dan berjaya, di mana ia telah diamalkan oleh setiap atlit-atlit sehingga ke hari ini. Pemakanan tambahan telah mula diperkenalkan di negara ini pada tahun 90an. la bertujuan untuk menaikkan taraf atlit negara ke taraf antarabangsa.

Taz Trading telah mengesyorkan rangkaian barangan pemakanan tambahan ini kepada pihak Majlis Sukan Negara Malaysia (MSN) dan pihak tersebut telah bersetuju untuk mengedarkannya kepada atlit-atlit di bawah naungan mereka. Namun begitu MSN bukanlah satu-satunya pelanggan kami sahaja, Taz Trading juga menumpukan sasaran pasaran mereka kepada kelab-kelab kesihatan, gimnasium dan kelab-kelab kesihatan eksklusif (Health Spa) yang berada di serata Kuala Lumpur dan Selangor.

Metadata

Item Type: Entrepreneurship Project
Creators:
Creators
Email
Ahdan, Adawiyah
95732916
Mohd Baki, Mohd Hanif
95572058
Mustapha, Mumilawati
95666214
Ahmad Mokhtar, Norhaili
95658558
Hamzah, Norhazlin
95592024
Contributors:
Contribution
Name
Email / ID Num.
Thesis advisor
Osman, Shahariah
UNSPECIFIED
Subjects: H Social Sciences > HD Industries. Land use. Labor > Small business. Medium-sized business
H Social Sciences > HD Industries. Land use. Labor > Management. Industrial Management > Planning. Business planning. Strategic planning
H Social Sciences > HD Industries. Land use. Labor > Food industry and trade. Halal food industry. Certification
Divisions: Universiti Teknologi MARA, Melaka > Alor Gajah Campus > Faculty of Business and Management
Item ID: 36815
Uncontrolled Keywords: Business plan; Business management; Entrepreneurship; Business development; Pemakanan tambahan; Makanan berkhasiat
URI: https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/36815

Fulltext

Fulltext is available at:
 • Library Terminal Workstation (Digital Format) - Accessible via UiTM Libraries
 • ID Number

  36815

  Indexing


  View in Google Scholar

  Edit Item
  Edit Item