Abstract
Pemakanan tambahan adalah satu penemuan saintis, iaitu ramuan makanan yang digunakan oleh ahli-ahli sukan di Amerika dan Eropah di awal tahun 70an. la telah diiktiraf dan diluluskan oleh badan-badan sukan dunia sebagai satu makanan berkhasiat yang boleh membantu ahli-ahli sukan dari segi tenaga, kesihatan fizikal dan mental. Makanan ini telah terbukti dan berjaya, di mana ia telah diamalkan oleh setiap atlit-atlit sehingga ke hari ini. Pemakanan tambahan telah mula diperkenalkan di negara ini pada tahun 90an. la bertujuan untuk menaikkan taraf atlit negara ke taraf antarabangsa.
Taz Trading telah mengesyorkan rangkaian barangan pemakanan tambahan ini kepada pihak Majlis Sukan Negara Malaysia (MSN) dan pihak tersebut telah bersetuju untuk mengedarkannya kepada atlit-atlit di bawah naungan mereka. Namun begitu MSN bukanlah satu-satunya pelanggan kami sahaja, Taz Trading juga menumpukan sasaran pasaran mereka kepada kelab-kelab kesihatan, gimnasium dan kelab-kelab kesihatan eksklusif (Health Spa) yang berada di serata Kuala Lumpur dan Selangor.
Metadata
Item Type: | Entrepreneurship Project |
---|---|
Creators: | Creators Email / ID Num. Ahdan, Adawiyah 95732916 Mohd Baki, Mohd Hanif 95572058 Mustapha, Mumilawati 95666214 Ahmad Mokhtar, Norhaili 95658558 Hamzah, Norhazlin 95592024 |
Contributors: | Contribution Name Email / ID Num. Thesis advisor Osman, Shahariah UNSPECIFIED |
Subjects: | H Social Sciences > HD Industries. Land use. Labor > Small business. Medium-sized business H Social Sciences > HD Industries. Land use. Labor > Management. Industrial Management > Planning. Business planning. Strategic planning H Social Sciences > HD Industries. Land use. Labor > Food industry and trade. Halal food industry. Certification |
Divisions: | Universiti Teknologi MARA, Melaka > Alor Gajah Campus > Faculty of Business and Management |
Keywords: | Business plan; Business management; Entrepreneurship; Business development; Pemakanan tambahan; Makanan berkhasiat |
Date: | 1997 |
URI: | https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/36815 |
Download
36815.pdf
Download (1MB)