Laporan teknikal cadangan membuka cawangan baru Chocolat World Café Di Lot 1,2, 3 & 4 Waterfront Bistro,Esplanade Wing Lumut Waterfront, Lumut, Perak / Habil Abdul Jalil

Abdul Jalil, Habil (2007) Laporan teknikal cadangan membuka cawangan baru Chocolat World Café Di Lot 1,2, 3 & 4 Waterfront Bistro,Esplanade Wing Lumut Waterfront, Lumut, Perak / Habil Abdul Jalil. [Student Project] (Unpublished)

Abstract

Cadangan membuka cawangan bam untuk produk Chocolat World Cafe di atas Lot 1, 2, 3 & 4 Waterfront Bistro, Esplanade Wing Lumut Waterfront, Lumut, Perak adaiah projek merekabentuk cafe cawangan baru. Tujuan utama projek ini adalah merekabentuk dan merancang ruang dengan lebih sistematik dan berfungsi serta dapat memenuhi kehendak dan keselesaan pelanggan. Rekabentuk baru ini juga dapat memenuhi objektif projek dimana cafe ini bukan saja mempunyai konsep yang tersendiri, malah dapat mengeluarkan produknya yang dapat memberi informasi di mana boleh menjadi saiah satu tarikan kepada pencirrta cokelat. Antara kajian yang telah diadakan sepanjang berlansungnya projek iini ialah menjalankan penyelidikan tentang jenis kedai jualan, tapak cadangan dan kawasan sekeliling, makium balas serta pendapat orang ramai tentang cadangan pembukaan kedai juaian di tapak cadangan dan aspek keuntungan kepada Ikedai jualan jika dibuka di tapak cadangan. Maklumat tentang tapak cadangan juga diambil sebagai panduan sebelum merekabentuk contohnya gambar-gambar, struktur bangunan, kapasiti dan keluasan keseluruhan tapak. Tapak cadangan bangunan yang diperkukuhkan dengan ‘framed-structure’ dimana sistem pembinaan yang digunakan pada kebanyakan bangunan masa kini. Konsep dan imej yang dicadangkan dijangkakan mampu memberi satu kesan yang baik pada kawasan pelancongan tersebut dan juga boleh menjadi salah satu tarikan utama pada pelanggan dan orang ramai yang datang.

Metadata

Edit Item
Edit Item

Download

[thumbnail of PPd_HABIL ABDUL JALIL AP 07_5.pdf] Text
PPd_HABIL ABDUL JALIL AP 07_5.pdf

Download (88kB)

Digital Copy

Digital (fulltext) is available at:

Physical Copy

Physical status and holdings:
Item Status:

ID Number

24318

Indexing

Statistic

Statistic details