Aplikasi subgenre dalam filem Melayu kajian kes terhadap filem mistik, I Know What U Did Last Raya dan Potret Mistik / Mohd Rizal Mohd Hamdan

Mohd Hamdan, Mohd Rizal (2006) Aplikasi subgenre dalam filem Melayu kajian kes terhadap filem mistik, I Know What U Did Last Raya dan Potret Mistik / Mohd Rizal Mohd Hamdan. Student Project. Faculty of Film, Theatre and Animation, Shah Alam. (Unpublished)

[img] Text
PPb_MOHD RIZAL MOHD HAMDAN CT 06_5.pdf

Download (0B)

Abstract

Penulisan ilmiah ini adalah merupakan satu kajian terhadap aplikasi subgenre di dalam filem Melayu. Kajian kes terhadap filem Mistik, I Know What U Did Last Raya dan Potret Mistik. Pengkaji telah menganalisa ketiga-tiga buah filem tersebut. Walaubagaimanapun, focus utama pengkaji adalah lebih tertumpu kepada subgenre yang diaplikasikan di dalam ketiga-tiga filem tersebut. Untuk itu, selain membuat penganalisaan dan pengamatan terhadap sumber rujukan perpustakaan dan filem itu sendiri, pengkaji juga telah mengadakan beberapa temubual bersama tiga orang panel yang dirasakan penting serta mampu untuk memberikan informasi dalam menyelenggarakan maklumat kajian ilmiah ini. Mereka ialah Dr. Abu Hassan, Prof. Madya Rosini Jonit dan Encik Hamzah Tahir. Segala hasil kajian ini diharap akan dapat membantu para pembikin filem dalam menampakkan lebih keberkesanan dalam menghasilkan karya-karya dimasa-masa akan datang.

Item Type: Monograph (Student Project)
Creators:
CreatorsEmail
Mohd Hamdan, Mohd RizalUNSPECIFIED
Divisions: Faculty of Film, Theatre and Animation
Item ID: 18596
Uncontrolled Keywords: Penulisan ilmiah; Aplikasi subgenre; Filem Melayu; Filem mistik
Last Modified: 12 Jan 2018 07:14
Depositing User: Staf Pendigitalan 2
URI: http://ir.uitm.edu.my/id/eprint/18596

Actions (login required)

View Item View Item

Downloads

Downloads per month over past year