Laporan cadangan pengubahsuaian Senangin Restoran di Perdana Resort PCB Beach. Jalan Kuala Pa'amat, Pantai Cahaya Bulan P.O.Box 121, 15710 Kota Bharu, Kelantan / Nurul Azida Mohd Sujak

Mohd Sujak, Nurul Azida (2005) Laporan cadangan pengubahsuaian Senangin Restoran di Perdana Resort PCB Beach. Jalan Kuala Pa'amat, Pantai Cahaya Bulan P.O.Box 121, 15710 Kota Bharu, Kelantan / Nurul Azida Mohd Sujak. [Student Project] (Unpublished)

Abstract

Daiam kajian dan penyelidikan yang telah dijalankan untuk menyiapkan laporan tesis ini terdapt beberapa faktor yang perlu diambil penekanan. Ini kerana laporan tesis ini merupakan salah satu daripada bahan rujukan dan juga sumber idea dalam pengubahsuaian 'Senangin Restoran'. Tujuan kajian ini dibuat adalah untuk membuat persamaan diantara konsep yang ingin diterapkan dalam merekabentuk berkait diantara kawasan persekitaran, senibina, adat dan sejarah yang telah ada di tapak projek. Selain itu, kaedah kajian amat penting untuk mengetahui proses-proses bagi menjadikan sesuatu projek itu berjalan dengan lancar dan tersusun rapi. Dalam kaedah kajian ini, saya menjadikan internet dan juga majalah sebagai sumber kaedah kajian yang amat penting dan berkesan. Selain internet dan majalah, saya turut membuat temujanji dengan pengurus-pengurus restoran di resort-resort yang saya jadikan sumber kaedah kajian. Walau bagaimana pun, terdapat juga masalah-masalah yang dihadapi dalam menyiapkan projek pengubahsuaian 'Senangin Restoran' ini. Ini adalah seperti membuat pembahagian diantara bangunan pentadbiran dan juga bangunan restoran yang bersebelahan dan hanya dipisahkan oleh laluan pejalan kaki. Selain masalah pembahagian, masalah untuk menyusun perabot-perabot dalam restoran kerana keluasan restoran yang agak besar berbanding dengan keluasan dapur yang agak sempit. Dengan menyiapkan laporan tesis ini, dapatiah saya menyempurnakan projek semester akhir saya dengan sempurna dan berjalan dengan jayanya.

Metadata

Item Type: Student Project
Creators:
Creators
Email / ID Num.
Mohd Sujak, Nurul Azida
2002142104
Contributors:
Contribution
Name
Email / ID Num.
Thesis advisor
Masri, Mawar
UNSPECIFIED
Subjects: T Technology > TX Home economics > Hospitality industry. Hotels, clubs, restaurants, etc. Food service
Divisions: Universiti Teknologi MARA, Shah Alam > Faculty of Architecture, Planning and Surveying
Programme: Diploma
Keywords: restoran, Kelantan, resort
Date: 2005
URI: https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/69627
Edit Item
Edit Item

Download

[thumbnail of 69627.pdf] Text
69627.pdf

Download (189kB)

Digital Copy

Digital (fulltext) is available at:

Physical Copy

Physical status and holdings:
Item Status:
On Shelf

ID Number

69627

Indexing

Statistic

Statistic details