Cadangan merekabentuk ruang dalaman, butik sukan Adidas, di Lot G 19B, kompleks membeli belah Ipoh Parade, Jalan Sultan Abdul Jalil, Greentown, 30450, Ipoh, Perak. / Ahmad Jalani Jalmahar

Jalmahar, Ahmad Jalani (2005) Cadangan merekabentuk ruang dalaman, butik sukan Adidas, di Lot G 19B, kompleks membeli belah Ipoh Parade, Jalan Sultan Abdul Jalil, Greentown, 30450, Ipoh, Perak. / Ahmad Jalani Jalmahar. [Student Project] (Submitted)

Abstract

Projek akhir Rekabentuk Dalaman di peringkat diploma adalah merupakan manifestasi terhadap kefahaman pelajar tentang seluruh aspek proses rekabentuk dalaman yang telah dipelajari dari peringkat paling asas hingga ke peringkat persembahan cadangan reka bentuk. Produk pilihan untuk projek ini adalah Butik Sukan Adidas di Lot 19B, Kompleks Membeli Belah Ipoh Parade.Jalan Sultan Abd Jalil, Greentown, 30300, Ipoh, Perak Darul Ridzuan. Tujuan projek ini dijalankan adalah untuk memperkenalkan produk barangan Adidas yang berkonsepkan Teknologi dengan kualiti yang tinggi kepada penduduk Perak Tengah. Adanya kedai ini, ia dapat membuka mata generasi muda sekarang tentang teknologi produk Adidas. Kaedah pengkajian yang dijalankan terhadap projek ini berdasarkan pemerhatian terhadap butik dan kedai sukan melalui perbandingan dalam dan luar negara. Perkembangan semasa keinginan barangan sukan yang berkualiti menyaksikan kecenderungan perekabentuk-perekabentuk mengambil bentuk-bentuk tertentu ( terutamanya unsur teknologi ) untuk dijadikan tarikan yang digunakan itu selalunya kurang menonjol dan mendapat perhatian di kalangan pelanggan. Sebagai sebuah tempat informasi dan penjualan adalah wajar bagi butik sukan ini bebas dari kongkongan pemikiran yang demikian. Justeru, satu perancangan yang teliti telah dibuat sebelum merekabentuk butik sukan ini. Diharap rekabentuk ini memberi manfaat kepada semua samada pelancong asing mahupun rakyat di negara ini.

Metadata

Item Type: Student Project
Creators:
Creators
Email / ID Num.
Jalmahar, Ahmad Jalani
2002286150
Contributors:
Contribution
Name
Email / ID Num.
Thesis advisor
Masri, Mawar
UNSPECIFIED
Subjects: T Technology > TH Building construction > Details in building design and construction.Including walls, roofs
Divisions: Universiti Teknologi MARA, Shah Alam > Faculty of Architecture, Planning and Surveying
Programme: Diploma
Date: 2005
URI: https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/69621
Edit Item
Edit Item

Download

[thumbnail of 69621.pdf] Text
69621.pdf

Download (412kB)

Digital Copy

Digital (fulltext) is available at:

Physical Copy

Physical status and holdings:
Item Status:
On Shelf

ID Number

69621

Indexing

Statistic

Statistic details