Sejarah fakulti –Kajian Pengurusan Hotel dan Penyediaan Makanan

Perpustakaan Tun Abdul Razak, Jabatan Arkib Universiti (2018) Sejarah fakulti –Kajian Pengurusan Hotel dan Penyediaan Makanan. Memori Korporat (57).

Abstract

Perkembangan yang pesat dalam industry perhotelan, penyediaan makanan dan pelancongan di Malaysia menyebabkan tenaga terlatih dalam bidang ini ditubuhkan oleh ITM di bawah nama Kajian Pengurusan Hotel dan Penyediaan Makanan (Fakulti Pengurusan Hotel dan Pelancongan) pada tahun 1967. Antara kursus pertama yang diperkenalkan seawall penubuhannya adalah ‘Diploma Hotel & Catering Management’ dan pada tahun 1972 adalah‘ Certificatein Hotel & Restaurant Service (CHRS)’ di Jalan Othman, Petaling Jaya.

Metadata

Item Type: Article
Creators:
Creators
Email / ID Num.
Perpustakaan Tun Abdul Razak, Jabatan Arkib Universiti
jabatan_arkib@uitm.edu.my
Subjects: D History General and Old World > D History (General)
L Education > LB Theory and practice of education > Higher Education > Institutions of higher education > Four year institutions. Universities and colleges > Public universities and colleges
Divisions: Universiti Teknologi MARA, Shah Alam > Perpustakaan Tun Abdul Razak (PTAR)
Journal or Publication Title: Memori Korporat
Number: 57
Keywords: ITM; UiTM; sejarah; Memori Korporat
Date: 2018
URI: https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/61499
Edit Item
Edit Item

Download

[thumbnail of 61499.pdf] Text
61499.pdf

Download (783kB)

ID Number

61499

Indexing

Statistic

Statistic details