Penerimaan masyarakat terhadap pekerja-pekerja cacat pendengaran dan bisu di Kentucky Fried Chicken Jalan Imbi / Kursiah Mohd Yusof

MOHD YUSOF, KURSIAH and YAAKUB, ZULKIFLI and HAKIM, ROSNAH and RAMLEE, SALMAH and AHMAD, FAUZIAH and SYED ISMAIL, SYED MAHADI (1991) Penerimaan masyarakat terhadap pekerja-pekerja cacat pendengaran dan bisu di Kentucky Fried Chicken Jalan Imbi / Kursiah Mohd Yusof. [Student Project] (Unpublished)

Abstract

Kajian ini dijalankan bertujuan untuk meninjau sejauh mana kecekapan pekerja-^pekerja cacat pendengaran dan bisu di Kentucky Fried Chicken Jalan Imbi dalam menjalankan tugas-tugas mereka dan penerimaan masyarakat terhadap mereka-mereka yang yang cacat pendengaran dan bisu. Ianya juga untuk mengetahui sejauh mana Kentucky Fried Chicken ,telah berjaya menubuhkan satu cawangan khas bagi pekerja pekerja cacat ini. Ini adalah untuk membuktikan bahawa membantu mereka-mereka yang cacat adalah menjadi tanggungjawab social semua lapisan masyarakat dan ianya patut dicontohi oleh firma-firma swasta yang lain.Kaedah yang digunakan dalam pengumpulan data adalah pensampelan tidak berkemungkinan. Teknik yang digunakanadalah persampelan yang memudahkan penyelidik (convenience sampling). Kami menggunakan 300 sampel bagi kajian kami.Ujian rintis dijalankan pada 19hb., Oktober 1991, diKentucky Fried Chicken Jalan Imbi. Seramai 12 orang responden telah ditemuduga. Setelah ujian rintis dijalankan,soal-selidik telah diperbaiki dan sedia untuk kajian medan.

Metadata

Item Type: Student Project
Creators:
Creators
Email / ID Num.
MOHD YUSOF, KURSIAH
87523889
YAAKUB, ZULKIFLI
86904732
HAKIM, ROSNAH
86953349
RAMLEE, SALMAH
87504627
AHMAD, FAUZIAH
86003573
SYED ISMAIL, SYED MAHADI
85449464
Contributors:
Contribution
Name
Email / ID Num.
Advisor
Abdul Hamid, Mohd Tahir (Dr. )
UNSPECIFIED
Subjects: H Social Sciences > HD Industries. Land use. Labor
Divisions: Universiti Teknologi MARA, Shah Alam > Faculty of Business and Management
Programme: Diploma Pengurusan Dan Perniagaan
Keywords: KFC, OKU, Masyarakat
Date: November 1991
URI: https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/58004
Edit Item
Edit Item

Download

[thumbnail of 58004.PDF] Text
58004.PDF

Download (130kB)

Digital Copy

Digital (fulltext) is available at:

Physical Copy

Physical status and holdings:
Item Status:
On Shelf

ID Number

58004

Indexing

Statistic

Statistic details