ETR 300 : Ramona D' Beauty Sdn. Bhd. / Muhammad Ibrahim ...[et al.]

Ibrahim, Muhammad and Muhammad Salleh, Noor Afiza and Mohd Adnan, Noliza and Abd. Samad, Rashidah ETR 300 : Ramona D' Beauty Sdn. Bhd. / Muhammad Ibrahim ...[et al.]. [Entrepreneurship Project] (Submitted)

Abstract

Tujuan utama Rancangan Perniagaan ini dibuat adalah untuk merancang perlaksanaan projek pemiagaan. Perancangan yang rapi, jelas dan teliti perlu dilakukan agar pemiagaan dapat berjalan dengan baik. Perancangan membolehkan kita mengkaji dan menilai sama ada pemiagaan dapat berdaya maju atau sebaliknya.
Perancangan Pemiagaan ini juga bertindak sebagai suatu kajian serta analisis di dalam merangka sesuatu projek secara objektif, kritikal dan praktikal berdasarkan analisis yang teliti dan sahih selepas beberapa tinjauan dilakukan. Perancangan Pemiagaan turut menjadi satu garis panduan dalam mengurus
pemiagaan. Segala butir-butir yang terkandung di dalam Rancangan Pemiagaan ini akan diambil kira semasa pemiagaan dijalankan. Ini bererti sebarang pengurusan dan perjalanan perniagaan akan mengambil Rancangan Pemiagaan ini sebagai rujukan utama. Di samping itu Rancangan Pemiagaan juga bertujuan untuk melihat arah aliran kewangan, pengagihan tugas dan segala operasi secara kritikal dan lebih tersusun.

Metadata

Item Type: Entrepreneurship Project
Creators:
Creators
Email / ID Num.
Ibrahim, Muhammad
97037873
Muhammad Salleh, Noor Afiza
97300990
Mohd Adnan, Noliza
97417117
Abd. Samad, Rashidah
97400955
Subjects: H Social Sciences > HD Industries. Land use. Labor > Small business. Medium-sized business
H Social Sciences > HD Industries. Land use. Labor > Management. Industrial Management > Planning. Business planning. Strategic planning
Divisions: Universiti Teknologi MARA, Kedah > Sg Petani Campus > Faculty of Business and Management
URI: https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/48272
Edit Item
Edit Item

Download

[thumbnail of 48272.pdf] Text
48272.pdf

Download (151kB)

Digital Copy

Digital (fulltext) is available at:

Physical Copy

Physical status and holdings:
Item Status:

ID Number

48272

Indexing

Statistic

Statistic details