Ciri-ciri tenaga kerja parti-parti politik yang bertanding dalam pilihan raya Dewan Undangan Negeri (DUN) Sarawak 2006 / Noni Harianti Junaidi ... [et al.]

Junaidi, Noni Harianti and Omar, Arenawati Sehat and Narani, Junaidi@Saudi (2007) Ciri-ciri tenaga kerja parti-parti politik yang bertanding dalam pilihan raya Dewan Undangan Negeri (DUN) Sarawak 2006 / Noni Harianti Junaidi ... [et al.]. [Research Reports] (Unpublished)

Abstract

Kajian ini memberi penumpuan kepada kepentingan mengenalpasti ciri-ciri tenaga kerja ejen-ejen pilihan raya bagi membantu keperluan semasa pilihan raya. Untuk sesebuah pilihanraya, tidak dapat dinafikan bahawa ejen kepada parti politik menyumbang peranan dan usaha ke arah pemantapan kempen pilihan raya sebelum, semasa dan selepas pengundian dijalankan. Mereka boleh dikatakan sebagai tulang belakang kepada jentera pilihan raya yang sedia ada seperti pekerja-pekerja pilihan raya. Sebanyak 71 keping soal selidik telah diedarkan semasa sesi post mortem yang telah dijalankan pada bulan 11 September 2006.

Metadata

Item Type: Research Reports
Creators:
Creators
Email / ID Num.
Junaidi, Noni Harianti
UNSPECIFIED
Omar, Arenawati Sehat
UNSPECIFIED
Narani, Junaidi@Saudi
UNSPECIFIED
Subjects: H Social Sciences > H Social Sciences (General)
H Social Sciences > H Social Sciences (General) > Panel analysis
H Social Sciences > H Social Sciences (General) > Research
Divisions: Universiti Teknologi MARA, Shah Alam > Research Management Centre (RMC) > Institute of Research, Development and Commercialization (IRDC)
Keywords: Parti-Parti Politik , Dewan Undangan Negeri , Sarawak
Date: December 2007
URI: https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/46077
Edit Item
Edit Item

Download

[thumbnail of 46077.pdf] Text
46077.pdf

Download (1MB)

Digital Copy

Digital (fulltext) is available at:

Physical Copy

Physical status and holdings:
Item Status:
On Shelf

ID Number

46077

Indexing

Statistic

Statistic details