Kajian kes literasi komputer dikalangan orang dewasa yang bekerja : Kawasan kajian di Wisma Bapa Malaysia, Kuching / Norzie Nani Fadzil ... [et al.]

Fadzil, Norzie Nani and Zainudin, Muliady and Mohd Jalil, Hazlina and Awg. Masran, Dyg. Idawaty (2002) Kajian kes literasi komputer dikalangan orang dewasa yang bekerja : Kawasan kajian di Wisma Bapa Malaysia, Kuching / Norzie Nani Fadzil ... [et al.]. [Student Project] (Unpublished)

Abstract

Didalam kajian penyelidikan ini, iaitu kajian tentang literasi komputer dikalangan orang dewasa yang bekerja di Wisma Bapa Malaysia, para penyelidikan cuba untuk mengemukakan beberapa mengenai penggunaan komputer dikalangan pekerja dsalam merialisasikan tugasan pejabat mereka. Sebelum perbincangan secara menyeluruh tentang literasi komputer dikalangan orang dewasa di kawasan kajian kami, terlebih dulu perbincangan menjurus kepada komputer secara global dan pertapakan komputer di Malyasia.
Literasi komputer dikalangan orang dewasa yang bekerja di Wisma Bapa Malaysia dibincangkan dengan penerangan tentang kepentingan literasi komputer dalam urusan pejabat, takat kemahiran pekerja terhadap pengetahuan dan pemahaman komputer serta langkah-langkah yang diambil untuk menggalakkan pekerja kepada penggunaan komputer.Literasi komputer dikalangan pekeqa juga akan diterangkan secara terperinci yang disertakan dengan gambarajah dan jadual yang berkaitan.
Secara ringkasnya bahagian-bahagian yang ditekankan didalam laporan kajian ini adalah diharapkan apabila penyelidikan yang sebenar dilakukan, penyelidik akan dapat menjalankan penyelidikan dengan baik dan dapat mencapai keputusan yang memuaskan.

Metadata

Item Type: Student Project
Creators:
Creators
Email / ID Num.
Fadzil, Norzie Nani
UNSPECIFIED
Zainudin, Muliady
UNSPECIFIED
Mohd Jalil, Hazlina
UNSPECIFIED
Awg. Masran, Dyg. Idawaty
UNSPECIFIED
Subjects: B Philosophy. Psychology. Religion > BJ Ethics > Professional ethics
T Technology > T Technology (General) > Information technology. Information systems
Divisions: Universiti Teknologi MARA, Sarawak > Kota Samarahan Campus > Faculty of Administrative Science and Policy Studies
Programme: Diploma in Public Administration
Keywords: Literasi komputer
Date: September 2002
URI: https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/42922
Edit Item
Edit Item

Download

[thumbnail of 42922.pdf] Text
42922.pdf

Download (244kB)

Digital Copy

Digital (fulltext) is available at:

Physical Copy

Physical status and holdings:
Item Status:
On Shelf

ID Number

42922

Indexing

Statistic

Statistic details