Satu kajian tentang senireka grafik dalam era multimedia kajian kes: pembinaan laman web / Rudi Azlan Md.Sindi

Md.Sindi, Rudi Azlan (2000) Satu kajian tentang senireka grafik dalam era multimedia kajian kes: pembinaan laman web / Rudi Azlan Md.Sindi. [Student Project] (Unpublished)

Abstract

Laman Web merupakan satu informasi maklumat yang kian menarik minat masyarakat di Malaysia khasnya di alaf baru ini. Ia merupakan satu teknologi yang terkini bagi membolehkan masyarakat mencari pelbagai maklumat melalui system pengkomputeran. Masyarakat boleh mencari infomlasi terkini dan maklumat sampingan seperti isu atau topik hangat, ilmu pengetahuan, hiburan, email dan pelbagai lagi. Merujuk kepada tajuk tesis ini, penekanan adalah kepada rekaan laman Web termasuklah reka letaknya, elemen-elemen grafik yang menjurus ke arah seni reka grafik dan teknologi maklumat (IT). Elemen-elemen grafik yang diberikan adalah dalam bentuk 2 dimensi menerusi skrin komputer. Segala kriteria tadi adalah demi untuk menghasilkan sebuah rekaan yang terbaik. Selain daripada itu unsur-unsur lain juga diambil kira dan ditekankan umpamanya pergerakan arah mata atau 'eyeflow', keseimbangan reka letaknya, visual-visual yang diterapkan serta rekaan dalmnan Web tersebut.

Metadata

Item Type: Student Project
Creators:
Creators
Email / ID Num.
Md.Sindi, Rudi Azlan
96223640
Subjects: N Fine Arts > N Visual arts (General) > General works > Miscellaneous genres and media, not limited by time period, style, place, or subject matter > Computer art. Digital art
Q Science > QA Mathematics > Web-based user interfaces. User interfaces (Computer systems)
Divisions: Universiti Teknologi MARA, Melaka > Alor Gajah Campus > Faculty of Art and Design
Programme: Bachelor of Graphic Design (AD241)
Keywords: Senireka grafik; Era multimedia; Pembinaan laman web
Date: 2000
URI: https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/33880
Edit Item
Edit Item

Download

[thumbnail of 33880.pdf] Text
33880.pdf

Download (515kB)

Digital Copy

Digital (fulltext) is available at:

Physical Copy

Physical status and holdings:
Item Status:

ID Number

33880

Indexing

Statistic

Statistic details