Laporan cadangan merekabentuk dalaman butik Timberland di Lot L1-1.L1-2 & L1-3, Avenue K, Jalan Ampang, 50450 Kuala Lumpur / Zamzizul Rahman Hashim

Rahman Hashim, Zamzizul (2005) Laporan cadangan merekabentuk dalaman butik Timberland di Lot L1-1.L1-2 & L1-3, Avenue K, Jalan Ampang, 50450 Kuala Lumpur / Zamzizul Rahman Hashim. [Student Project] (Unpublished)

Download

[thumbnail of PPd_ZAMZIZUL RAHMAN HASHIM AP 05_5.pdf] Text
PPd_ZAMZIZUL RAHMAN HASHIM AP 05_5.pdf

Download (606kB)

Abstract

Pembentukan sebuah rekabentuk adalah berdasarkan apa yang dilihat, apa yang dikaji serta penelitian tajam bagi manghasilkan suatu rekabentuk yang berjaya. la haruslah dilihat dari pelbagai aspek samada aspek luaran ataupun dalaman. Penggunaan elemen-elemen yang sesuai amat penting dalam penghasila sesuatu projek bagi mendapatkan ketepatan konsep yang ingin ditonjolkan. Ini adalah kerana dengan meggunakan cara ini, sesebuah rekabentuk itu dapat dihasilkan dengan kesempumaan yang maksima. Butik Timberland ini ditubuhkan sebagai salah satu badan yang menyokong serta merupakan salah satu usaha dalam menaikkan taraf ekonomi tanahair khususnya dan antarabangsa amnya. Oleh itu, rekabentuknya haruslah menyentuh pada praktikaliti dan juga nilai-nilai estetik. Dengan adanya Butik Timberland ini, ianya dijangka bukan sahaja dapat menarik peminat produk ini malah mampu menjadi daya tarikan kepada orang ramai tidak kira umur dan bangsa.

Metadata

Item Type: Student Project
Creators:
Creators
Email
Rahman Hashim, Zamzizul
UNSPECIFIED
Subjects: N Fine Arts > NK Decorative arts > Decoration and ornament. Design
N Fine Arts > NK Decorative arts > Interior decoration. House decoration
Divisions: Universiti Teknologi MARA, Shah Alam > Faculty of Architecture, Planning and Surveying
Item ID: 26664
Uncontrolled Keywords: Timberland, Avenue K, Jalan Ampang, Kuala Lumpur
URI: https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/26664

Fulltext

Fulltext is available at:
 • UNSPECIFIED
 • ID Number

  26664

  Indexing


  View in Google Scholar

  Edit Item
  Edit Item