Laporan cadangan pengubahsuaian dan merekabentuk dalaman Hotel Tepian Bayu (Famili Hotel) Lot. 201, Jalan Iskandar, Lumut Perak Darul Ridzuan untuk Oriental Star Sdn. Bhd / Saifulnizam Shamsul Bahri

Shamsul Bahri, Saifulnizam (2004) Laporan cadangan pengubahsuaian dan merekabentuk dalaman Hotel Tepian Bayu (Famili Hotel) Lot. 201, Jalan Iskandar, Lumut Perak Darul Ridzuan untuk Oriental Star Sdn. Bhd / Saifulnizam Shamsul Bahri. [Student Project] (Unpublished)

Abstract

Hotel adalah tempat penginapan semetara bagi pelancong yang melancong di sesuatu kawasan itu. Sektor perhotelan di Malaysia kini sedang berkembang dengan pesatnya. Langkah-langkah yang diambil oleh kerajaan telah menyumbang kepada peningkatan pelancong yang datang sama ada dari dalam atau luar Negara. Melihat kepada perkembangan yang baik ini, dapat disimpulkan bahawa kemudahan juga seharusnya seiring dengan peningkatan pelancong. Diatas desakan Pelancong dan kerajaan tempatan maka lebih banyak hotel atau rumah persingahan telah dan akan dibina. Lebih-lebih lagi dikawasan peranginan yang indah dan cantik seperti diLumut. Namun begitu, dalam mereka ghairah untuk membina kemudahan baru, mereka sebenamya terlupa untuk menyediakan kemudahan bagi mereka yang berkeluarga. Dimana jumlah yang pergi melancong dalam kelompok ini cukup besar bilangannya. Berbagai kajian telah dibuat dari proses temubual, kajiselidik dan pemerhatian yang telah saya buat pastinya akan dapat menyelesaikan masalah ini.

Metadata

Item Type: Student Project
Creators:
Creators
Email / ID Num.
Shamsul Bahri, Saifulnizam
UNSPECIFIED
Subjects: N Fine Arts > NA Architecture > Architectural drawing and design
N Fine Arts > NK Decorative arts > Interior decoration. House decoration
Divisions: Universiti Teknologi MARA, Shah Alam > Faculty of Architecture, Planning and Surveying
Keywords: Hotel Tepian Bayu, Jalan Iskandar, Lumut, Perak Darul Ridzuan, Oriental Star
Date: 2004
URI: https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/26519
Edit Item
Edit Item

Download

[thumbnail of PPd_SAIFULNIZAM SHAMSUL BAHRI AP 04_5.pdf] Text
PPd_SAIFULNIZAM SHAMSUL BAHRI AP 04_5.pdf

Download (80kB)

Fulltext

Fulltext is available at:

ID Number

26519

Indexing

|

Statistic

Statistic details