Laporan cadangan rekabentuk dalaman bagi Kelab Skuter di No 7 , Jalan Kia Peng, Seksyen 063, Kuala Lumpur / Nur Afida Arif

Arif, Nur Afida (2004) Laporan cadangan rekabentuk dalaman bagi Kelab Skuter di No 7 , Jalan Kia Peng, Seksyen 063, Kuala Lumpur / Nur Afida Arif. [Student Project] (Unpublished)

Abstract

Skuter modem adalah salah satu pengankutan yang digemari oleh golongan remaja masa kini, ia juga di jadikan salah satu daripada hobi mereka, berbanding dengan pengankutan yang lain skuter tidak mempunyai gear dan dikenali sebuah pengankutan yang ringan. Skuter mula memasuki Malaysia pada tahun 1998 dengan hanya satu keluaran sahaja iaitu VS 100, dan pada tahun 2000 skuter mula mendapat perhatian daripada orang ramai dan kini berbagai bagai keluaran dari syarikat permotoran yang berlumba-lumba ingin mengeluarkan skuter contohnya Suzuki VS 200, Gelera, Piogio.Nitro, Karisma, dan sebagainya. Telah menjadi kegilaan para remaja untuk mencantikkan skuter masing-masing, berbagai cara mereka gunakan iaitu dengan menggunakan airbrush, dan stiker, ada juga yang mengunakan cara custom, la dibuat mengikut kemampuan masing masing.

Metadata

Item Type: Student Project
Creators:
Creators
Email / ID Num.
Arif, Nur Afida
UNSPECIFIED
Subjects: N Fine Arts > NK Decorative arts > Interior decoration. House decoration
T Technology > TH Building construction
Divisions: Universiti Teknologi MARA, Shah Alam > Faculty of Architecture, Planning and Surveying
Keywords: Kelab Skuter; Jalan Kia Peng; Kuala Lumpur
Date: 2004
URI: https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/26494
Edit Item
Edit Item

Download

[thumbnail of PPd_NUR AFIDA ARIF AP 04_5.pdf] Text
PPd_NUR AFIDA ARIF AP 04_5.pdf

Download (69kB)

Fulltext

Fulltext is available at:

ID Number

26494

Indexing

|

Statistic

Statistic details