Laporan cadangan merekabentuk ruang dalaman Butik Sarimah Adzrina di Lot 102 Aras 1, The Curve, No 6, Jalan Pju 7/3, Mutiara Damansara, 47800 Petaling Jaya, Selangor Malaysia / Norsalimah Yusof

Yusof, Norsalimah (2006) Laporan cadangan merekabentuk ruang dalaman Butik Sarimah Adzrina di Lot 102 Aras 1, The Curve, No 6, Jalan Pju 7/3, Mutiara Damansara, 47800 Petaling Jaya, Selangor Malaysia / Norsalimah Yusof. [Student Project] (Unpublished)

Abstract

Dalam menjalankan suatu rekabentuk, penggunaan elemen-elemen yang bersesuaian amat penting bagi memastikan suatu rekabentuk itu beijaya sepenuhnya. Ini kerana dengan kombinasi elemen tersebut ianya mampu menghasilkan suatu rekabentuk yang menarik dan mempunyai fungsi dan nilai yang berjaya. Disamping itu perlu dipastikan agar elemen tersebut mempunyai kesinambungan dengan konsep dan imej agar ia tidak terpesong jauh dari apa yang ingin disampaikan. Butik ini ditubuhkan sebagai satu usaha untuk menghidupkan kembali suatu niiai yang begitu berharga dan sebagai satu cara untuk membantu klien untuk memperkembangkan objektif penubuhannya untuk memperkembangkan rekaan pakaian beliau. Diharapkan agar ianya mampu untuk membuka mata masyarakat kita berkaitan dengan rekaan ini dan juga memperkembangkan lagi minda para pereka fesyen dinegara kita untuk terus berdaya saing lagi. Seterusnya diharapkan juga dengan rekaan butik ini mampu menarik minat masyarakat untuk mengunjunginya dan menjadikannya sebagai satu sumber rujukan untuk generasi masa kini.

Metadata

Item Type: Student Project
Creators:
Creators
Email / ID Num.
Yusof, Norsalimah
UNSPECIFIED
Subjects: N Fine Arts > NA Architecture > Architectural drawing and design
N Fine Arts > NK Decorative arts > Interior decoration. House decoration
Divisions: Universiti Teknologi MARA, Shah Alam > Faculty of Architecture, Planning and Surveying
Keywords: Butik Sarimah Adzrina; Mutiara Damansara; Petaling Jaya, Selangor; Malaysia
Date: 2006
URI: https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/26492
Edit Item
Edit Item

Download

[thumbnail of PPd_NORSALIMAH YUSOF AP 06_5.pdf] Text
PPd_NORSALIMAH YUSOF AP 06_5.pdf

Download (80kB)

Fulltext

Fulltext is available at:

ID Number

26492

Indexing

|

Statistic

Statistic details