Laporan cadangan merekabentuk ruang dalaman pusat informasi WWF (World Wildlife Fund), Zoo Negara Hulu Kelang, 68000 Ampang Selangor Darul Ehsan Untuk WWF (World Wildlife Fund) / Siti Aishah Omar

Omar, Siti Aishah (2004) Laporan cadangan merekabentuk ruang dalaman pusat informasi WWF (World Wildlife Fund), Zoo Negara Hulu Kelang, 68000 Ampang Selangor Darul Ehsan Untuk WWF (World Wildlife Fund) / Siti Aishah Omar. [Student Project] (Unpublished)

Abstract

Pusat informasi atau pusat penerangan adalah merupakan tempat bagi masyarakat mendapatkan maklumat. Pusat informasi menjadi satu keperluan kepada masyarakat terutamanya pelajar dan orang perseorangan bagi mendapatkan maklumat serta menjalankan aktiviti yang berkaitan. Kemunculan pelbagai pusat informasi di negara ini telah menarik minat pengunjung dan ianya akan tambah menarik jika sesebuah pusat informasi mengunakan teknologi terkini bagi menyampaikan maklumat. Terbinanya sebuah pusat informasi bagi perbadanan bukan kerajaan ini bukan sahaja bagi tujuan pemeliharaan tetapi ianya juga bertujuan untuk memberi pembelajaran serta pengalaman kepada pengunjung dalam memberi kesedaran.Elemen ruang yang istimewa yang dapat menarik minat pengunjung adalah satu titik tumpuan bagi sesebuan pusat informasi, Selain itu, pusat sumber dan penggunaan internet diwujudkan bagi kegunaan ahli kelab sahaja dalam mengetahui berita-berita terkini yang berlaku di seluruh dunia.

Metadata

Item Type: Student Project
Creators:
Creators
Email / ID Num.
Omar, Siti Aishah
UNSPECIFIED
Subjects: N Fine Arts > NA Architecture > Architectural drawing and design
N Fine Arts > NK Decorative arts > Interior decoration. House decoration
Divisions: Universiti Teknologi MARA, Shah Alam > Faculty of Architecture, Planning and Surveying
Keywords: Rerekabentuk ruang dalaman, Pusat informasi WWF
Date: 2004
URI: https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/24900
Edit Item
Edit Item

Download

[thumbnail of PPd_SITI AISHAH OMAR AP 04_5.pdf] Text
PPd_SITI AISHAH OMAR AP 04_5.pdf

Download (520kB)

Digital Copy

Digital (fulltext) is available at:

Physical Copy

Physical status and holdings:
Item Status:

ID Number

24900

Indexing

Statistic

Statistic details