Cadangan merekabentuk ruang dalaman, Sony Wings di atas Lot G06 & G07 Tingkat Bawah Kinta City, Jaya Jusco Shopping Complex Ipoh, Perak Darul Ridzuan / Nik Asmadi Haji Kamil

Kamil, Nik Asmadi (2005) Cadangan merekabentuk ruang dalaman, Sony Wings di atas Lot G06 & G07 Tingkat Bawah Kinta City, Jaya Jusco Shopping Complex Ipoh, Perak Darul Ridzuan / Nik Asmadi Haji Kamil. [Student Project] (Unpublished)

Abstract

Laporan Projek Akhir THE 386 merupakan laporan lengkap mengenai projek akhir semester enam Laporan ini merekodkan perjalanan dan perkembangan projek dan permulaannya sehingga tamat projek. Matlamat projek ini adalah untuk menarik lebih ramai pelanggan untuk membeli - belah di jaya jusco, Ipoh dan seterusnya menjadikan kedai elektrik dan elektonik sebagai pusat teknoiogi pilihan bagi penduduk Ipoh Barat. Objektif projek ini pula adalah untuk menyaingi kedai elektrik dan elektronik di jaya jusco khususnya dan Ipoh amnya. Antara objektif lain adalah menjadikan jenama Sony sebagai jenama yang digemari oleh pengguna, terutamanya remaja dan seterusnya memberikan imej baru kepada Sony sepertimana kehendak klien. Proses rekabentuk dibuat berdasarkan metodologi yang disediakan. Di setiap peringkat, penulis akan menghadiri sessi kritik bersama pensyarah untuk memastikan proses rekabentuk adalah mengikut garis panduan yang telah ditetapkan. Rekabentuk akhir dibangunkan berdasarkan konsep rekabentuk yang dipilih, iaitu “Where Dreams take different height”. Konsep rekabentuk ini telah diaplikasikan dalam rekabentuk untuk mendapatkan cadangan akhir yang memenuhi matlamat dan objektif projek.

Metadata

Item Type: Student Project
Creators:
Creators
Email / ID Num.
Kamil, Nik Asmadi
UNSPECIFIED
Subjects: N Fine Arts > NA Architecture > Architectural drawing and design
N Fine Arts > NK Decorative arts > Interior decoration. House decoration
Divisions: Universiti Teknologi MARA, Shah Alam > Faculty of Architecture, Planning and Surveying
Keywords: Rekabentuk dalaman; rekabentuk ruang
Date: 2005
URI: https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/24834
Edit Item
Edit Item

Download

[thumbnail of PPd_NIK ASMADI KAMIL AP 05_5.pdf] Text
PPd_NIK ASMADI KAMIL AP 05_5.pdf

Download (102kB)

Digital Copy

Digital (fulltext) is available at:

Physical Copy

Physical status and holdings:
Item Status:

ID Number

24834

Indexing

Statistic

Statistic details