Cadangan rekabentuk dalaman Kedai Strawberi di Cameron Highland Healty Strawberry Farm, Jalan Rumah Persekutuan (Federal House) 39000 Tanah Rata, Cameron Highland. / Nor Azlin Shafii

Shafii, Nor Azlin (2007) Cadangan rekabentuk dalaman Kedai Strawberi di Cameron Highland Healty Strawberry Farm, Jalan Rumah Persekutuan (Federal House) 39000 Tanah Rata, Cameron Highland. / Nor Azlin Shafii. [Student Project] (Unpublished)

Abstract

Tujuan laporan ini dibuat untuk mengkaji, bagi projek akhir Diploma Senibina Dalaman. Tajuk projek yang dicadangkan ialah “ Cadangan Merekabentuk Ruang Dalaman “ strawberry shop” ataupun kedai strawberi di “ Food Court” Tanah Rata, 39000 Cameron Highland. Bagi projek semester akhir penulis telah memilih skop dalam kedai strawberi. Rekaan kedai strawberi merupakan salah satu cabang dalam Rekabentuk Dalaman yang memerlukan pemikiran yang strategik dan kefahaman yang tinggi dalam prinsip rekabentuk yang melibatkan aspek-aspek yang menitikberatkan elemen-elemen daya penarik untuk meraih pelanggan dan memberi suasana yang sesuai dengan sasaran pelanggan selain daripada aspek-aspek psikologi, teknikal dan binaan. Kesemua data dan maklumat kajian dihasilkan dalam bentuk tulisan, diterangkan melalui graf dan gambarajah untuk memberikan panduan visual yang mudah difahami. Laporan kajian akhir ini juga mengandungi langkah-langkah merekabentuk kedai strawberi dari awal hingga akhir.

Metadata

Item Type: Student Project
Creators:
Creators
Email / ID Num.
Shafii, Nor Azlin
UNSPECIFIED
Subjects: N Fine Arts > NA Architecture > Architectural drawing and design
N Fine Arts > NA Architecture > Details and decoration
N Fine Arts > NK Decorative arts > Interior decoration. House decoration
Divisions: Universiti Teknologi MARA, Shah Alam > Faculty of Architecture, Planning and Surveying
Keywords: Rekabentuk dalaman, Kedai Strawberi
Date: 2007
URI: https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/24634
Edit Item
Edit Item

Download

[thumbnail of PPd_NOR AZLIN SHAFII AP 07_5.pdf] Text
PPd_NOR AZLIN SHAFII AP 07_5.pdf

Download (123kB)

Digital Copy

Digital (fulltext) is available at:

Physical Copy

Physical status and holdings:
Item Status:

ID Number

24634

Indexing

Statistic

Statistic details