Rumah Kutai Kanda Rasul No.45, Kampung Bharu, Layang-Layang Kanan, 32800 Parit, Perak / Abdul Bari Abdullah and Azhanizam Yusoh

Abdullah, Abdul Bari and Yusoh, Azhanizam (2000) Rumah Kutai Kanda Rasul No.45, Kampung Bharu, Layang-Layang Kanan, 32800 Parit, Perak / Abdul Bari Abdullah and Azhanizam Yusoh. [Student Project] (Unpublished)

Abstract

Sejarah merupakan satu skop kajian yang paling penting dafam kehidupan seharian krta tanpa kita sedari atau tidak. lanya menentukan taraf kehidupan kita dalam usaha kita untuk mencari asal usul kewujudan kita di muka bumi ini. lanya juga berperanan sebagai petunjuk bagi kita untuk menentukan arah tuju masa depan kita dan tidak mengulangi kesilapan lampau. Walaubagaimanapun sebelum ianya mampu menolong kita dalam membimbing kita dalam kehidupan yang sebenar ianya perlu dibuktikan. Oleh itu ianya memerlukan satu kajian yang cukup teliti, terperinci dan tepat. Ini penting bagi memastikan bahawa fakta yang dikemukakan merupakan satu fakta yang sahih dan boleh membewa kesan kepada masyarakat serta boleh dipertontonkan kepada umum sebagai satu fakta sejarah. Kajian dokumentasi ini merupakan salah satu daripada cara yang dapat membantu kami membuktikan bahawa kami telah mengenal pasti satu bahan sejarah yang boleh dijadikan bahan kajian dan rujukan umum serta sebagai satu pengumuman tentang wujudnya satu bahan sejarah yang belum pasti diketahui umum. Selain itu ianya sebagai salah satu dari keperluan bagi memenuhi silibus kursus yang kami ikuti iaitu Diploma Rekabenuk Dalaman.

Metadata

Item Type: Student Project
Creators:
Creators
Email / ID Num.
Abdullah, Abdul Bari
UNSPECIFIED
Yusoh, Azhanizam
UNSPECIFIED
Subjects: N Fine Arts > NA Architecture > Architectural drawing and design
N Fine Arts > NK Decorative arts > Decoration and ornament. Design
N Fine Arts > NK Decorative arts > Interior decoration. House decoration
Divisions: Universiti Teknologi MARA, Shah Alam > Faculty of Architecture, Planning and Surveying
Keywords: Hiasan Dalaman, Rumah Kutai Kanda Rasul
Date: 2000
URI: https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/24621
Edit Item
Edit Item

Download

[thumbnail of PPd_ABDUL BARI ABDULLAH AP 00_5.pdf] Text
PPd_ABDUL BARI ABDULLAH AP 00_5.pdf

Download (3MB)

Digital Copy

Digital (fulltext) is available at:

Physical Copy

Physical status and holdings:
Item Status:

ID Number

24621

Indexing

Statistic

Statistic details