Cadangan menaiktaraf dan merekabentuk dalaman Terowong Sejarah Pasir Salak diatas Lot 1324, Kompleks Sejarah Pasir Salak, 36800 Kampong Gajah, Perak Darul Ridzuan untuk penolong kurator Muzium Kompleks Sejarah Pasir Salak / Khairul Afzal Mohamed Rais

Mohamed Rais, Khairul Afzal (2005) Cadangan menaiktaraf dan merekabentuk dalaman Terowong Sejarah Pasir Salak diatas Lot 1324, Kompleks Sejarah Pasir Salak, 36800 Kampong Gajah, Perak Darul Ridzuan untuk penolong kurator Muzium Kompleks Sejarah Pasir Salak / Khairul Afzal Mohamed Rais. [Student Project] (Unpublished)

Abstract

Laporan Projek Akhir THE 386 merupakan laporan lengkap mengenai projek akhir semester enam. Laporan ini merekodkan peijalanan dan perkembangan projek dari permulaannya sehingga tamat projek. Matlamat projek ini adalah untuk menarik lebih ramai pengunjung dan seterusnya menjadikan muzium menjadi satu tempat lawatan di masa lapang dan sumber maklumat. Objektif projek ini adalah menjadikan muzium sebagai tempat mencari dan menimba ilmu dan menghilangkan pandangan orang ramai akan muzium di negara ini. Proses rekabentuk dibuat berdasarkan metodologi yang disediakan. Di setiap peringkat, penulis akan menghadiri sessi kritik bersama pensyarah untuk memastikan proses rekabentuk adalah mengikut garis panduan yang telah ditetapkan. Rekabentuk akhir dibangunkan berdasarkan konsep rekabentuk yang dipilih, iaitu “Bumi Pahlawan Melayu” . Konsep rekabentuk ini telah diaplikasikan dalam rekabentuk untuk mendapatkan cadangan akhir yang memenuhi matlamat dan objektif projek.

Metadata

Item Type: Student Project
Creators:
Creators
Email / ID Num.
Mohamed Rais, Khairul Afzal
UNSPECIFIED
Subjects: N Fine Arts > NK Decorative arts > Decoration and ornament. Design
N Fine Arts > NK Decorative arts > Interior decoration. House decoration
Divisions: Universiti Teknologi MARA, Shah Alam > Faculty of Architecture, Planning and Surveying
Keywords: Rekabentuk Dalaman; Terowong Sejarah Pasir Salak
Date: 2005
URI: https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/24334
Edit Item
Edit Item

Download

[thumbnail of PPd_KHAIRUL AFZAL MOHAMED RAIS AP 05_5.pdf] Text
PPd_KHAIRUL AFZAL MOHAMED RAIS AP 05_5.pdf

Download (128kB)

Digital Copy

Digital (fulltext) is available at:

Physical Copy

Physical status and holdings:
Item Status:

ID Number

24334

Indexing

Statistic

Statistic details