Cadangan merekabentuk ruang dalaman, Muzium Malaysia di atas Lot 4,5,6 Jalan Quayside, Bandar Hilir Melaka Tengah, Melaka / Badrul Ridzuan Bohari

Bohari, Badrul Ridzuan (2005) Cadangan merekabentuk ruang dalaman, Muzium Malaysia di atas Lot 4,5,6 Jalan Quayside, Bandar Hilir Melaka Tengah, Melaka / Badrul Ridzuan Bohari. [Student Project] (Unpublished)

Download

[thumbnail of PPd_BADRUL RIDZUAN BOHARI AP 05_5.pdf] Text
PPd_BADRUL RIDZUAN BOHARI AP 05_5.pdf

Download (102kB)

Abstract

Laporan Projek Akhir THE 386 merupakan laporan lengkap mengenai projek akhir semester enam. Laporan ini merekodkan peijalanan dan perkembangan projek dari permulaannya sehingga tamat projek. Matlamat projek ini adalah untuk menarik lebih ramai pengunjung dan seterusnya menjadikan muzium menjadi satu tempat lawatan di masa lapang dan sumber maklumat. Objektif projek ini adalah menjadikan muzium sebagai tempat mencari dan menimba ilmu dan menghilangkan pandangan orang ramai akan muzium di negara ini. Proses rekabentuk dibuat berdasarkan metodologi yang disediakan. Di setiap peringkat, penulis akan menghadiri sessi kritik bersama pensyarah untuk memastikan proses rekabentuk adalah mengikut garis panduan yang telah ditetapkan. Rekabentuk akhir dibangunkan berdasarkan konsep rekabentuk yang dipilih, iaitu “Think Outside The Box ” . Konsep rekabentuk ini telah diaplikasikan dalam rekabentuk untuk mendapatkan cadangan akhir yang memenuhi matlamat dan objektif projek.

Metadata

Item Type: Student Project
Creators:
Creators
Email
Bohari, Badrul Ridzuan
UNSPECIFIED
Subjects: N Fine Arts > NK Decorative arts > Decoration and ornament. Design
N Fine Arts > NK Decorative arts > Interior decoration. House decoration
Divisions: Universiti Teknologi MARA, Shah Alam > Faculty of Architecture, Planning and Surveying
Item ID: 24254
Uncontrolled Keywords: New design and schemes, restructuring programs, upgrading work, Muzium Malaysia
URI: https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/24254

Fulltext

Fulltext is available at:
 • UNSPECIFIED
 • ID Number

  24254

  Indexing


  View in Google Scholar

  Edit Item
  Edit Item