Wan Mohammad, Wan Anisha and Kechil, Rafizah
(2025)
Hidangan istimewa Kelantan.
Bulletin.
Unit Penerbitan Dan Publisiti JSKM, UiTM Cawangan Pulau Pinang.
Abstract
Negeri Kelantan terkenal dengan kepelbagaian hidangan tradisionalnya yang unik serta kaya dengan rasa asli Timur Laut Semenanjung Malaysia. Antara hidangan istimewa yang menjadi kebanggaan rakyat Kelantan ialah seperti berikut: Nasi kak wok Nasi berlauk, Nasi kerabu, Nasi air, Air asam perut, singgang ikan ,etok salai, nasi tumpang
Metadata
| Item Type: | Monograph (Bulletin) |
|---|---|
| Creators: | Creators Email / ID Num. Wan Mohammad, Wan Anisha UNSPECIFIED Kechil, Rafizah UNSPECIFIED |
| Contributors: | Contribution Name Email / ID Num. Advisor Abu Mansor, Siti Nurleena UNSPECIFIED Chief Editor Othman, Jamal UNSPECIFIED |
| Subjects: | L Education > LG Individual institutions > Asia > Malaysia > Universiti Teknologi MARA > Pulau Pinang L Education > LG Individual institutions > Asia > Malaysia > Universiti Teknologi MARA |
| Divisions: | Universiti Teknologi MARA, Pulau Pinang > Permatang Pauh Campus |
| Journal or Publication Title: | e-Buletin JSKM |
| ISSN: | 2637-0077 |
| Keywords: | Hidangan tradisional, Asli timur laut, Kelantan |
| Date: | 2025 |
| URI: | https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/124922 |
