Usahawan perlu contohi budaya pengurusan Restoran mamak

Shazeer, Ahmad and Sani, Azurin (2022) Usahawan perlu contohi budaya pengurusan Restoran mamak. Bulletin. Universiti Teknologi MARA, Terengganu.

Abstract

Restoran mamak merupakan salah sebuah restoran yang menjadi kegemaran rakyat Malaysia untuk menjamu selera bersama keluarga dan rakan-rakan. Makanan yang ditawarkan di restoran mamak rata-ratanya sedap, berkualiti, dan harga yang berpatutan. Maka tidak hairanlah, perniagaan yang dipelopori oleh golongan india muslim ini menjadi ‘tempat lepak’ sebilangan rakyat Malaysia untuk melepaskan lelah setelah penat bekerja seharian dan tempat menonton perlawanan sukan seperti bola sepak dan badminton. Restoran mamak juga telah menjadi medan pertemuan rakyat Malaysia untuk bersosial dan telah menjadi ikon lambang perpaduan rakyat Malaysia.

Metadata

Item Type: Monograph (Bulletin)
Creators:
Creators
Email / ID Num.
Shazeer, Ahmad
ahmadshazeer@uitm.edu.my
Sani, Azurin
UNSPECIFIED
Contributors:
Contribution
Name
Email / ID Num.
Chief Editor
Nik Jaafar, Nik Fazlin Hiryati
nikfa738@uitm.edu.my
Subjects: H Social Sciences > HB Economic Theory. Demography > Entrepreneurship. Risk and uncertainty > Malaysia
Divisions: Universiti Teknologi MARA, Terengganu > Dungun Campus > Malaysia Academy of SME and Entrepreneurship Development (MASMED), UiTM Terengganu
Journal or Publication Title: Info Usahawan
ISSN: 1823-6421
Keywords: Restoran mamak, India Muslim
Date: 2022
URI: https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/121380
Edit Item
Edit Item

Download

[thumbnail of 121380.pdf] Text
121380.pdf

Download (5MB)

ID Number

121380

Indexing

Statistic

Statistic details