Mohammad Patel, Iza Faradiba and Abdul Razak, Farihana and Osoman, Afidah
(2022)
Kopitiam legasi gastronomi keluarga Malaysia.
Bulletin.
Universiti Teknologi MARA, Terengganu.
Abstract
Gastronomi mempunyai hubung kait antara manusia dengan makanan yang disediakan serta merangkumi cara mendapatkan sumber makanan tersebut dan menggunakannya. Ia turut membawa maksud seni dalam menyediakan makanan yang sedap dan digemari. Kedai kopi atau kopitiam sememangnya dikenali dan sering menjadi pilihan rakyat Malaysia bagi mendapatkan makanan dan minuman yang diinginkan untuk dinikmati bersama rakan mahupun keluarga.
Metadata
| Item Type: | Monograph (Bulletin) |
|---|---|
| Creators: | Creators Email / ID Num. Mohammad Patel, Iza Faradiba izafa325@uitm.edu.my Abdul Razak, Farihana UNSPECIFIED Osoman, Afidah UNSPECIFIED |
| Contributors: | Contribution Name Email / ID Num. Chief Editor Nik Jaafar, Nik Fazlin Hiryati nikfa738@uitm.edu.my |
| Subjects: | H Social Sciences > HB Economic Theory. Demography > Entrepreneurship. Risk and uncertainty > Malaysia |
| Divisions: | Universiti Teknologi MARA, Terengganu > Dungun Campus > Malaysia Academy of SME and Entrepreneurship Development (MASMED), UiTM Terengganu |
| Journal or Publication Title: | Info Usahawan |
| ISSN: | 1823-6421 |
| Keywords: | Gastronomi, Kedai kopi, Kopitiam |
| Date: | 2022 |
| URI: | https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/121321 |
