Hashim, Nurul Falah and Akbarruddin, Mohd Noor Azmin and Norsalim, Putera Mohd Naim and Ishak, Noriza
(2022)
Usahawan makanan tradisional: kuih bahulu.
Bulletin.
Universiti Teknologi MARA, Terengganu.
Abstract
Makanan tradisional Melayu merupakan warisan nenek moyang yang menyumbang kepada pembentukan budaya dan sosioekonomi masyarakat di Malaysia sejak berdekad lamanya. Ianya menjadi sebahagian dari khazanah yang diwarisi dari generasi terdahulu. Justeru, adalah menjadi tanggungjawab generasi seterusnya untuk melindungi dan mempertahankan khazanah berharga ini agar ianya terpelihara dari pengaruh kepesatan modenisasi dan globalisasi.
Metadata
| Item Type: | Monograph (Bulletin) |
|---|---|
| Creators: | Creators Email / ID Num. Hashim, Nurul Falah nurulfalah@uitm.edu.my Akbarruddin, Mohd Noor Azmin mnazmin@uitm.edu.my Norsalim, Putera Mohd Naim puteranaim@uitm.edu.my Ishak, Noriza noriz267@uitm.edu.my |
| Contributors: | Contribution Name Email / ID Num. Chief Editor Nik Jaafar, Nik Fazlin Hiryati nikfa738@uitm.edu.my |
| Subjects: | H Social Sciences > HB Economic Theory. Demography > Entrepreneurship. Risk and uncertainty > Malaysia |
| Divisions: | Universiti Teknologi MARA, Terengganu > Dungun Campus > Malaysia Academy of SME and Entrepreneurship Development (MASMED), UiTM Terengganu |
| Journal or Publication Title: | Info Usahawan |
| ISSN: | 1823-6421 |
| Keywords: | Makanan tradisional Melayu, Kuih bahulu |
| Date: | 2022 |
| URI: | https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/121165 |
