Usahawan makanan tradisional: kuih bahulu

Hashim, Nurul Falah and Akbarruddin, Mohd Noor Azmin and Norsalim, Putera Mohd Naim and Ishak, Noriza (2022) Usahawan makanan tradisional: kuih bahulu. Bulletin. Universiti Teknologi MARA, Terengganu.

Abstract

Makanan tradisional Melayu merupakan warisan nenek moyang yang menyumbang kepada pembentukan budaya dan sosioekonomi masyarakat di Malaysia sejak berdekad lamanya. Ianya menjadi sebahagian dari khazanah yang diwarisi dari generasi terdahulu. Justeru, adalah menjadi tanggungjawab generasi seterusnya untuk melindungi dan mempertahankan khazanah berharga ini agar ianya terpelihara dari pengaruh kepesatan modenisasi dan globalisasi.

Metadata

Item Type: Monograph (Bulletin)
Creators:
Creators
Email / ID Num.
Hashim, Nurul Falah
nurulfalah@uitm.edu.my
Akbarruddin, Mohd Noor Azmin
mnazmin@uitm.edu.my
Norsalim, Putera Mohd Naim
puteranaim@uitm.edu.my
Ishak, Noriza
noriz267@uitm.edu.my
Contributors:
Contribution
Name
Email / ID Num.
Chief Editor
Nik Jaafar, Nik Fazlin Hiryati
nikfa738@uitm.edu.my
Subjects: H Social Sciences > HB Economic Theory. Demography > Entrepreneurship. Risk and uncertainty > Malaysia
Divisions: Universiti Teknologi MARA, Terengganu > Dungun Campus > Malaysia Academy of SME and Entrepreneurship Development (MASMED), UiTM Terengganu
Journal or Publication Title: Info Usahawan
ISSN: 1823-6421
Keywords: Makanan tradisional Melayu, Kuih bahulu
Date: 2022
URI: https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/121165
Edit Item
Edit Item

Download

[thumbnail of 121165.pdf] Text
121165.pdf

Download (754kB)

ID Number

121165

Indexing

Statistic

Statistic details