Abstract
Popiah merupakan makanan kuih yang sering di gemari terutamanya masyarakat di Malaysia. Di Shah Alam, terdapat sebuah gerai menjual popiah yang cukup popular dan laris jualan iaitu House of Popiah. Pemilik syarikat House of Popiah ini merupakan alumni Universiti Teknologi MARA (UiTM) dalam jurusan Diploma Pengurusan Perniagaan pada tahun 2008 di UiTM, Melaka. Rosizwan Arifin (34 tahun) telah menceburi dalam bidang perniagaan popiah ini hampir 10 tahun selepas tamatnya pengajian beliau. Ramai pelanggan beliau tertanya-tanya bagaimana Rosizwan Arifin dapat idea nama House of Popiah, beliau dapat ketika pendaftaran nama syarikat dan juga nama tersebut sesuai dengan lokasi premis perniagaan komersial terutamanya di pasaraya Giant, Seksyen 13 Shah Alam.
Metadata
| Item Type: | Monograph (Bulletin) |
|---|---|
| Creators: | Creators Email / ID Num. Abu Hassan, Azri azri2678@uitm.edu.my Mat Kassim, Khairul Anwar UNSPECIFIED Mohd Sani, Mohd Izwan Daini UNSPECIFIED Ahmad, Asrul Hafiz Huliman Hami UNSPECIFIED |
| Contributors: | Contribution Name Email / ID Num. Chief Editor Nik Jaafar, Nik Fazlin Hiryati nikfa738@uitm.edu.my |
| Subjects: | H Social Sciences > HB Economic Theory. Demography > Entrepreneurship. Risk and uncertainty > Malaysia |
| Divisions: | Universiti Teknologi MARA, Terengganu > Dungun Campus > Malaysia Academy of SME and Entrepreneurship Development (MASMED), UiTM Terengganu |
| Journal or Publication Title: | Info Usahawan |
| ISSN: | 1823-6421 |
| Keywords: | House of Popiah, Pandemik Covid-19 |
| Date: | 2022 |
| URI: | https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/121141 |
