Bogal, Norazamimah
(2021)
Cheese bomb dari graduan DBS ke usahawan PKS.
Bulletin.
Universiti Teknologi MARA, Terengganu.
Abstract
Cheese bomb adalah sos keju pedas pertama di Malaysia yang telah tular di media sosial semenjak tahun 2017. Sos unik ini adalah keluaran Mama G Food Industries Sdn. Bhd. Ia menggunakan jenama MamaG yang bertemakan ‘bomb’ iaitu sos yang mempunyai tahap kepedasan yang tinggi. Terdapat tiga variasi sos pedas yang dihasilkan iaitu Cheese bomb (sos keju pedas), Black bomb (sos madu pedas) dan Salted egg bomb (sos telur masin pedas).
Metadata
| Item Type: | Monograph (Bulletin) |
|---|---|
| Creators: | Creators Email / ID Num. Bogal, Norazamimah UNSPECIFIED |
| Contributors: | Contribution Name Email / ID Num. Chief Editor Nik Jaafar, Nik Fazlin Hiryati nikfa738@uitm.edu.my |
| Subjects: | H Social Sciences > HB Economic Theory. Demography > Entrepreneurship. Risk and uncertainty > Malaysia |
| Divisions: | Universiti Teknologi MARA, Terengganu > Dungun Campus > Malaysia Academy of SME and Entrepreneurship Development (MASMED), UiTM Terengganu |
| Journal or Publication Title: | Info Usahawan |
| ISSN: | 1823-6421 |
| Keywords: | Cheese bomb, Sos keju pedas, Mama G Food Industries |
| Date: | 2021 |
| URI: | https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/120724 |
