Teknologi di restoran masa kini

Anuar, Jazira and Adilin, Hayati (2019) Teknologi di restoran masa kini. Bulletin. Universiti Teknologi MARA, Terengganu.

Abstract

Kepentingan teknologi dalam kehidupan seharian di era moden maklumat di hujung jari masa kini memang tidak dapat disangkal lagi. Ia memberi seribu satu kelebihan dan impak yang besar kepada pelbagai organisasi. Dalam industri perkhidmatan makanan dan hospitaliti, kepentingan teknologi juga tidak terkecuali. Ia amat penting dan berperanan untuk membuka lebih peluang kepada pelabur dan pelanggan untuk mencuba perkhidmatan yang ditawarkan. Bagaimanapun, terdapat juga organisasi yang agak gusar untuk melabur dalam keperluan teknologi ini. Ianya mungkin disebabkan oleh perasaan takut pelaburan yang besar itu gagal menjana pendapatan atau mencapai target perniagaan mereka. Ada juga organisasi yang telah mengguna pakai teknologi di awal penubuhan perniagaan mereka tetapi mungkin pelaksanaan dan 'method' yang di gunapakai agak tidak tepat.

Metadata

Item Type: Monograph (Bulletin)
Creators:
Creators
Email / ID Num.
Anuar, Jazira
UNSPECIFIED
Adilin, Hayati
UNSPECIFIED
Contributors:
Contribution
Name
Email / ID Num.
Editor
Ahmad, Noorazlina
infousahawaneditor@tganu.uitm.edu.my
Subjects: H Social Sciences > HB Economic Theory. Demography > Entrepreneurship. Risk and uncertainty > Malaysia
Divisions: Universiti Teknologi MARA, Terengganu > Dungun Campus > Malaysia Academy of SME and Entrepreneurship Development (MASMED), UiTM Terengganu
Journal or Publication Title: Info Usahawan
ISSN: 1823-6421
Keywords: Kepentingan teknologi, Industri perkhidmatan makanan
Date: 2019
URI: https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/119185
Edit Item
Edit Item

Download

[thumbnail of 119185.pdf] Text
119185.pdf

Download (398kB)

ID Number

119185

Indexing

Statistic

Statistic details