Abstract
Fakulti Pengurusan Hotel dan Pelancongan (FPHP) Universiti Teknologi MARA (UiTM) Cawangan Pulau Pinang, Kampus Permatang Pauh telah menghantar satu kontinjen yang terdiri daripada pelajar Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Seni Kulinari dan pensyarah ke pertandingan 1st International Sustainability Invention, Innovation and Development on Food, Culture and Technology (ISIIDFCT24).
Produk yang telah dipertandingkan oleh pelajar-pelajar tersebut adalah hasil daripada kelas Culinary Creation (HTC 585) dan telah ditambah baik melalui idea dan cadangan daripada pensyarah yang terlibat. Alhamdulilah, pada 5hb September 2024, empat produk makanan yang telah diubah suai teksturnya telah diketengahkan dan produk Mushroom Coconut Gravy Flan - A Texture Modified Food dan TMF Chicken Floss Masak Merah telah berjaya meraih pingat emas, manakala produk Beef Kerutuk - Coconut Curry Beef Texture Modified Dish dan TMF Beef Asam Pedas telah meraih pingat perak. Secara keseluruhannya menjadikan dua pingat emas dan dua pingat perak kepada kontinjen FPHP.
Metadata
Item Type: | Monograph (Bulletin) |
---|---|
Creators: | Creators Email / ID Num. Faat, Farhan UNSPECIFIED Abdullah, Siti Khadijah UNSPECIFIED Syed Hamzah, Syarifah Atifah UNSPECIFIED Fudzali, Fadzhiatul Azwa UNSPECIFIED |
Contributors: | Contribution Name Email / ID Num. Advisor Azmi, Azila UNSPECIFIED Chief Editor Mohd Akhir, Irina UNSPECIFIED |
Subjects: | L Education > LG Individual institutions > Asia > Malaysia > Universiti Teknologi MARA > Pulau Pinang L Education > LG Individual institutions > Asia > Malaysia > Universiti Teknologi MARA |
Divisions: | Universiti Teknologi MARA, Pulau Pinang > Permatang Pauh Campus > Faculty of Hotel and Tourism Management Universiti Teknologi MARA, Pulau Pinang > Permatang Pauh Campus |
Journal or Publication Title: | Hot & Tour Newsletter |
ISSN: | 2231-7422 |
Keywords: | Newsletter, FPHP, UiTM Cawangan Pulau Pinang |
Date: | February 2025 |
URI: | https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/112108 |