Kajian tentang keberkesanan sistem terminal perhentian bas masakini di sekitar Kuala Lumpur. Kes kajian 1) Terminal Hentian Puduraya 2)Terminal Perhentian Bas Kelang 3) Terminal Perhentian Bas Pekeliling / Sanusi Husin

Husin, Sanusi (1989) Kajian tentang keberkesanan sistem terminal perhentian bas masakini di sekitar Kuala Lumpur. Kes kajian 1) Terminal Hentian Puduraya 2)Terminal Perhentian Bas Kelang 3) Terminal Perhentian Bas Pekeliling / Sanusi Husin. [Student Project] (Unpublished)

Abstract

Tujuan utama kajian ini, adalah untuk memperbaiki perkhidmatan pengangkutan bas awam yang sediada dan juga mempertingkatkan lagi perkhidmatan tersebut ke tahap ysng lebih memuaskan berdasarkan perkembangan semasa dan juga -fungsi terminal-terminal bas di bandaraya Kuala Lumpur, sebagai pusat tumpuan. Ianya dapat dicapai dengan mengutarakan masalah—masalah utama yang dihadapi oleh semua pihak yang berkaitan melalui penqurusan dan pengawasan y^ng lebih cemerlang. Kajian ini juga akan melibatkan terminal-terminal bas iaitu :— 1) Hentian Puduraya 2) Hentian Bas Kelang 3) Hentian Bas Pekeliling. serta kawasan-kawasan persekitaran dengan mengujudkan sistem rangkaian jalanraya yang memuaskan untuk membolehkan peningkatan kadar pergerakan, aktiviti, ekonomi, aestetik, keselamatan dan keselesaan kawasan tersebut. Semuga keseluruhan kajian ini akan dapat membantu menyediakan satu perkhidmatan yang cekap dan berkesan bagi memenuhi permintaan orang ramai.

Metadata

Item Type: Student Project
Creators:
CreatorsID Num. / Email
Husin, SanusiUNSPECIFIED
Subjects: T Technology > TH Building construction
N Fine Arts > NA Architecture
Divisions: Universiti Teknologi MARA, Shah Alam > Faculty of Architecture, Planning and Surveying
Item ID: 584
URI: http://ir.uitm.edu.my/id/eprint/584

Download

[img]
Preview
Text
PPd_SANUSI HUSIN AP 89_5 P01.pdf

Download (99kB) | Preview

Fulltext

Fulltext is available at:
UNSPECIFIED

Actions (login required)

View Item View Item

Downloads

Downloads per month over past year