Laporan cadangan merekabentuk dalaman butik Timberland di Lot L1-1.L1-2 & L1-3, Avenue K, Jalan Ampang, 50450 Kuala Lumpur / Zamzizul Rahman Hashim

Rahman Hashim, Zamzizul (2005) Laporan cadangan merekabentuk dalaman butik Timberland di Lot L1-1.L1-2 & L1-3, Avenue K, Jalan Ampang, 50450 Kuala Lumpur / Zamzizul Rahman Hashim. Student Project. Faculty of Architecture, Planning and Surveying, Universiti Teknologi MARA, Seri Iskandar, Perak. (Unpublished)

Abstract

Pembentukan sebuah rekabentuk adalah berdasarkan apa yang dilihat, apa yang dikaji serta penelitian tajam bagi manghasilkan suatu rekabentuk yang berjaya. la haruslah dilihat dari pelbagai aspek samada aspek luaran ataupun dalaman. Penggunaan elemen-elemen yang sesuai amat penting dalam penghasila sesuatu projek bagi mendapatkan ketepatan konsep yang ingin ditonjolkan. Ini adalah kerana dengan meggunakan cara ini, sesebuah rekabentuk itu dapat dihasilkan dengan kesempumaan yang maksima. Butik Timberland ini ditubuhkan sebagai salah satu badan yang menyokong serta merupakan salah satu usaha dalam menaikkan taraf ekonomi tanahair khususnya dan antarabangsa amnya. Oleh itu, rekabentuknya haruslah menyentuh pada praktikaliti dan juga nilai-nilai estetik. Dengan adanya Butik Timberland ini, ianya dijangka bukan sahaja dapat menarik peminat produk ini malah mampu menjadi daya tarikan kepada orang ramai tidak kira umur dan bangsa.

Download

[img] Text
PPd_ZAMZIZUL RAHMAN HASHIM AP 05_5.pdf

Download (606kB)

Metadata

Item Type: Monograph (Student Project)
Creators:
CreatorsID Num.
Rahman Hashim, ZamzizulUNSPECIFIED
Subjects: N Fine Arts > NK Decorative arts > Decoration and ornament. Design
N Fine Arts > NK Decorative arts > Interior decoration. House decoration
Divisions: Faculty of Architecture, Planning and Surveying
Item ID: 26664
Uncontrolled Keywords: Timberland, Avenue K, Jalan Ampang, Kuala Lumpur
URI: http://ir.uitm.edu.my/id/eprint/26664

Actions (login required)

View Item View Item

Downloads

Downloads per month over past year