Laporan cadangan pengubahsuaian dan merekabentuk dalaman Hotel Tepian Bayu (Famili Hotel) Lot. 201, Jalan Iskandar, Lumut Perak Darul Ridzuan untuk Oriental Star Sdn. Bhd / Saifulnizam Shamsul Bahri

Shamsul Bahri, Saifulnizam (2004) Laporan cadangan pengubahsuaian dan merekabentuk dalaman Hotel Tepian Bayu (Famili Hotel) Lot. 201, Jalan Iskandar, Lumut Perak Darul Ridzuan untuk Oriental Star Sdn. Bhd / Saifulnizam Shamsul Bahri. Student Project. Faculty of Architecture, Planning and Surveying, Seri Iskandar, Perak. (Unpublished)

Abstract

Hotel adalah tempat penginapan semetara bagi pelancong yang melancong di sesuatu kawasan itu. Sektor perhotelan di Malaysia kini sedang berkembang dengan pesatnya. Langkah-langkah yang diambil oleh kerajaan telah menyumbang kepada peningkatan pelancong yang datang sama ada dari dalam atau luar Negara. Melihat kepada perkembangan yang baik ini, dapat disimpulkan bahawa kemudahan juga seharusnya seiring dengan peningkatan pelancong. Diatas desakan Pelancong dan kerajaan tempatan maka lebih banyak hotel atau rumah persingahan telah dan akan dibina. Lebih-lebih lagi dikawasan peranginan yang indah dan cantik seperti diLumut. Namun begitu, dalam mereka ghairah untuk membina kemudahan baru, mereka sebenamya terlupa untuk menyediakan kemudahan bagi mereka yang berkeluarga. Dimana jumlah yang pergi melancong dalam kelompok ini cukup besar bilangannya. Berbagai kajian telah dibuat dari proses temubual, kajiselidik dan pemerhatian yang telah saya buat pastinya akan dapat menyelesaikan masalah ini.

Download

[img] Text
PPd_SAIFULNIZAM SHAMSUL BAHRI AP 04_5.pdf

Download (80kB)

Metadata

Item Type: Monograph (Student Project)
Creators:
CreatorsID Num.
Shamsul Bahri, SaifulnizamUNSPECIFIED
Subjects: N Fine Arts > NA Architecture > Architectural drawing and design
N Fine Arts > NK Decorative arts > Interior decoration. House decoration
Divisions: Faculty of Architecture, Planning and Surveying
Item ID: 26519
Uncontrolled Keywords: Hotel Tepian Bayu, Jalan Iskandar, Lumut, Perak Darul Ridzuan, Oriental Star
URI: http://ir.uitm.edu.my/id/eprint/26519

Actions (login required)

View Item View Item

Downloads

Downloads per month over past year