Laporan cadangan merekabentuk ruang dalaman Butik Sarimah Adzrina di Lot 102 Aras 1, The Curve, No 6, Jalan Pju 7/3, Mutiara Damansara, 47800 Petaling Jaya, Selangor Malaysia / Norsalimah Yusof

Yusof, Norsalimah (2006) Laporan cadangan merekabentuk ruang dalaman Butik Sarimah Adzrina di Lot 102 Aras 1, The Curve, No 6, Jalan Pju 7/3, Mutiara Damansara, 47800 Petaling Jaya, Selangor Malaysia / Norsalimah Yusof. Student Project. Faculty of Architecture, Planning and Surveying, Seri Iskandar, Perak. (Unpublished)

Abstract

Dalam menjalankan suatu rekabentuk, penggunaan elemen-elemen yang bersesuaian amat penting bagi memastikan suatu rekabentuk itu beijaya sepenuhnya. Ini kerana dengan kombinasi elemen tersebut ianya mampu menghasilkan suatu rekabentuk yang menarik dan mempunyai fungsi dan nilai yang berjaya. Disamping itu perlu dipastikan agar elemen tersebut mempunyai kesinambungan dengan konsep dan imej agar ia tidak terpesong jauh dari apa yang ingin disampaikan. Butik ini ditubuhkan sebagai satu usaha untuk menghidupkan kembali suatu niiai yang begitu berharga dan sebagai satu cara untuk membantu klien untuk memperkembangkan objektif penubuhannya untuk memperkembangkan rekaan pakaian beliau. Diharapkan agar ianya mampu untuk membuka mata masyarakat kita berkaitan dengan rekaan ini dan juga memperkembangkan lagi minda para pereka fesyen dinegara kita untuk terus berdaya saing lagi. Seterusnya diharapkan juga dengan rekaan butik ini mampu menarik minat masyarakat untuk mengunjunginya dan menjadikannya sebagai satu sumber rujukan untuk generasi masa kini.

Download

[img] Text
PPd_NORSALIMAH YUSOF AP 06_5.pdf

Download (80kB)

Metadata

Item Type: Monograph (Student Project)
Creators:
CreatorsID Num.
Yusof, NorsalimahUNSPECIFIED
Subjects: N Fine Arts > NA Architecture > Architectural drawing and design
N Fine Arts > NK Decorative arts > Interior decoration. House decoration
Divisions: Faculty of Architecture, Planning and Surveying
Item ID: 26492
Uncontrolled Keywords: Butik Sarimah Adzrina; Mutiara Damansara; Petaling Jaya, Selangor; Malaysia
URI: http://ir.uitm.edu.my/id/eprint/26492

Actions (login required)

View Item View Item

Downloads

Downloads per month over past year