Laporan cadangan merekabentuk ruang dalaman Organik Kafe di Lot 9461N, Pusat Perdagangan Greentown Bandaraya Ipoh, Daerah Kinta, Perak Darul Ridzuan / Normizah Masri

Masri, Normizah (2006) Laporan cadangan merekabentuk ruang dalaman Organik Kafe di Lot 9461N, Pusat Perdagangan Greentown Bandaraya Ipoh, Daerah Kinta, Perak Darul Ridzuan / Normizah Masri. Student Project. Faculty of Architecture, Planning and Surveying, Shah Alam. (Unpublished)

Abstract

Dalam kajian dan penyelidikan yang telah dijalankan dalam menjayakan projek ini, beberapa faktor telah telah dipertimbangkan dan diambil kira. Antaranya adalah tujuan projek ini dilakukan. Tujuan projek ini dilakukan adalah untuk memperkenalkan makanan yang berasaskan organic kepada umum. Di samping dapat memberi galakan kepada masyarakat untuk memilih makanan yang berkhasiat kepada tubuh badan. Beberapa kaedah dilakukan dalam mendapatkan maklumat mengenai produk organik ini, antaranya melalui temuramah yang dijalankan kepada pemilik kedai produk organik dan pemilik kafe organik. Selain itu saya juga mendapatkan maklumat dengan melayari internet dan media massa seperti akhbar. Antara hasil penemuan yang didapati adalah bagaimana pentingnya makanan organik kepada tubuh badan untuk mengurangkan masalah kesihatan badan. lanya melalui kaedah penanaman dan pemprosesan makanan. Isu-isu dan masalah yang cuba dibangkitkan bagi menjayakan projek ini adalah timbulnya masalah kesihatan yang menular didalam masyarakat kita sekarang melalui cara pemakanan yang tidak sihat.

Download

[img] Text
PPd_NORMIZAH MASRI AP 06_5.pdf

Download (449kB)

Metadata

Item Type: Monograph (Student Project)
Creators:
CreatorsID Num.
Masri, NormizahUNSPECIFIED
Subjects: N Fine Arts > NA Architecture > Architectural drawing and design
N Fine Arts > NK Decorative arts > Interior decoration. House decoration
Divisions: Faculty of Architecture, Planning and Surveying
Item ID: 26491
Uncontrolled Keywords: Organik Kafe ; Pusat Perdagangan Greentown; Bandaraya Ipoh, Daerah Kinta, Perak Darul Ridzuan
URI: http://ir.uitm.edu.my/id/eprint/26491

Actions (login required)

View Item View Item

Downloads

Downloads per month over past year