Laporan cadangan merekabentuk baru Aura Seri Spa Aromatherapy & Beauty Dino. 7, Lorong 1617c, 46350 Petaling Jaya, Selangor Darul Ehsan Untuk Tetuan Aura Seri Spa @ Beauty / Muna Azraa Amran

Amran, Muna Azraa (2006) Laporan cadangan merekabentuk baru Aura Seri Spa Aromatherapy & Beauty Dino. 7, Lorong 1617c, 46350 Petaling Jaya, Selangor Darul Ehsan Untuk Tetuan Aura Seri Spa @ Beauty / Muna Azraa Amran. [Student Project] (Unpublished)

Abstract

Dalam kajian dan penyelidikan projek ini, terdapat beberapa faktor yang perlu diambil berat dan ia adalah sangat penting untuk menyempumakan projek ini. la haruslah dilihat dari pelbagai aspek sama ada luaran mahupun dalaman. Tujuan kajian ini adalah untuk merekabentuk spa yang menarik dan dapat menerapkan konsep dan imej yang tertentu bagi memenuhi kehendak pelanggan. Di samping itu , merekabentuk spa ini memerlukan daya sensitiviti yang kuat bagi setiap rekaan supaya dapat mewujudkan satu persekitaran yang berupaya membantu memberangsangkan pemikiran pelanggan. Penggunaan elemen-elemen yang sesuai amat penting dalam menghasilkan sesuatu rekabentuk bagi mendapatkan kesinambungan antara konsep yang ingin ditonjolkan. Dengan cara ini penghasilan sesuatu rekabentuk akanlebih sempurna. Aura Seri Spa ditubuhkan sebagai salah satu penyumbang kepada masyarakat dalam penjagaan dan perawatan kesihatan diri sejajar dengan saranan Kerajaan. Oleh itu rekabentuk spa ini haruslah melibatkan aspek praktikal dan nilai estetik. Dengan adanya spa ini, ia dapat membantu masyarakat dalam penjagaan kesihatan diri di samping menarik minat masyarakat untuk mengunjungi aromaterapi spa sebagai satu gaya hidup yang sihat dan sempurna.

Download

[img] Text
PPd_MUNA AZRAA AMRAN AP 06_5.pdf

Download (130kB)

Fulltext

Fulltext is available at:
UNSPECIFIED

View in Google Scholar

Actions (login required)

View Item View Item

Downloads

Downloads per month over past year