Laporan cadangan rekabentuk dalaman dan imej korporat “Urban Batik Centre” Lot 1182 dan 1183, Jalan Sultan Ismail, Kuala Lumpur Bagi Tetuan Razali Batik / Noor Baeti Elia Ab Ghani

Ab Ghani, Noor Baeti Elia (2005) Laporan cadangan rekabentuk dalaman dan imej korporat “Urban Batik Centre” Lot 1182 dan 1183, Jalan Sultan Ismail, Kuala Lumpur Bagi Tetuan Razali Batik / Noor Baeti Elia Ab Ghani. [Student Project] (Unpublished)

Abstract

Tujuan laporan akhir ini dibuat adalah untuk menganalisa projek akhir bagi kursus Diploma Rekabentuk Dalaman. Tajuk projek yang dicadangkan ialah cadangan rekabentuk dalaman dan imej korporat “Urban Batik Centre” Lot 1182 dan 1183, Jalan Sultan Ismail, Kuala Lumpur bagi Tetuan Razali Batik Sebelum menjalankan thesis ini, pelbagai prosedur perlu dilalui mengikut peringkat-peingkat tertentu. Pelbagai faktor penting perlu diambil kira termasuklah persekitaran luar tapak. Langkah pertama sebelum melakukan projek ini lalah mengenal pasti setiap masalah di tapak cadangan. Mengenal masalah, mengkaji masalah, dan mencari penyelesaiannya dianggap sebagai suatu elemen penting yang harus dinilai dari perspektif yang sewajarnya. lanya bertujuan untuk menyelesaikan setiap masalah yang ada dengan cara lebih efisyen dan sistematik agar lanya sesuai dengan projek yang dicadangkan. Kajian bermula dari asas bagunan hmgga ke bahagian bumbung bangunan. Selain itu, kajian terhadap butik, kilang dan pusat kraf juga diambil kira sebagai kajian kes terhadap projek ini yang mana lanya mempunyai hubungkait dengan projek ini.

Metadata

Item Type: Student Project
Creators:
CreatorsEmail / ID. Num
Ab Ghani, Noor Baeti EliaUNSPECIFIED
Subjects: N Fine Arts > NA Architecture > Architectural drawing and design
N Fine Arts > NK Decorative arts > Interior decoration. House decoration
Divisions: Universiti Teknologi MARA, Shah Alam > Faculty of Architecture, Planning and Surveying
Item ID: 24863
Uncontrolled Keywords: Rekabentuk dalaman; Imej korporat; Urban Batik Centre
URI: http://ir.uitm.edu.my/id/eprint/24863

Download

[img] Text
PPd_NOOR BAETI ELIA AB GHANI AP 05_5.pdf

Download (1MB)

Fulltext

Fulltext is available at:
UNSPECIFIED

Actions (login required)

View Item View Item

Downloads

Downloads per month over past year