Cadangan rekabentuk Restoran Asam Pedas Selera Kampung di Jalan Sultan Azlan Shah, 31400 Ipoh, Perak / Nor Soraya Ab Halim

Ab Halim, Nor Soraya (2007) Cadangan rekabentuk Restoran Asam Pedas Selera Kampung di Jalan Sultan Azlan Shah, 31400 Ipoh, Perak / Nor Soraya Ab Halim. Student Project. Faculty of Architecture, Planning and Surveying, Seri Iskandar, Perak. (Unpublished)

[img] Text
PPd_NOR SURAYA AB HALIM AP 07_5.pdf

Download (114kB)

Abstract

Projek akhir ini merupakan cadangan merekabentuk ruang dalaman dan skim wama baru untuk Restoran Asam Pedas Selera Kampung. Tujuan kajian ini dijalankan adalah untuk mengekalkan tradisi Melayu melalui di mana, kebersihan dan mengekalkan kualiti makanan yang disediakan. Untuk memenuhi kriteria ii, Restoran Asam Pedas Selera Kampung bertanggungjawab untuk memastikan segala aspek kebersihan itu di ambilkira samada dari segi perkhidmatan yang disediakan mahupun dari segi penyediaan makanan yang telah disediakan. Fokus utama adalah untuk merekabentuk dan menjalankan operasi dapur yang berpusat iaitu ‘ central kitchen ‘ yang lebih moden dan sistematik untuk penyediaan makanan dan ruang untuk memasak. Objektif utama adalah untuk mengekalkan kualiti makanan yang disediakan untuk menarik pelanggan datang ke restoran. Seterusnya, konsep Restoran Asam Pedas Selera Kampung dapat diterima oleh semua lapisan masyarakat tidak kira di dalam negara mahu pun luar negara.

Item Type: Monograph (Student Project)
Creators:
CreatorsEmail
Ab Halim, Nor SorayaUNSPECIFIED
Subjects: N Fine Arts > NA Architecture > Architectural drawing and design
N Fine Arts > NK Decorative arts > Interior decoration. House decoration
Divisions: Faculty of Architecture, Planning and Surveying
Item ID: 24731
Uncontrolled Keywords: Rekabentuk dalaman, Restoran Asam Pedas Selera Kampung
Last Modified: 19 Jul 2019 06:46
Depositing User: Staf Pendigitalan 5
URI: http://ir.uitm.edu.my/id/eprint/24731

Actions (login required)

View Item View Item

Downloads

Downloads per month over past year