Laporan cadangan rekabentuk dalaman bagi L'oreal Hair Academy and Salon di Lot 178a, Jalan Imbi, 55100 Kuala Lumpur / Mohd Jamel Abu Hassan

Abu Hassan, Mohd Jamel (2009) Laporan cadangan rekabentuk dalaman bagi L'oreal Hair Academy and Salon di Lot 178a, Jalan Imbi, 55100 Kuala Lumpur / Mohd Jamel Abu Hassan. [Student Project] (Unpublished)

Abstract

Laporan kajian akhir THE 386 adalah hasil analisa berdasarkan cadangan projek untuk semester akhir. Laporan kajian ini mengandungi kronologi dan perkembangan projek dari mula sehingga akhir. Semua informasi dan maklumat kajian adalah yang terkini dan mengikut garis format yang telah ditetapkan oleh pihak Jabatan Senibina Dalaman, Fakluti Senibina Perancangan Dan Ukur UiTM. Semua data dan maklumat kajian dihasilkan dalam bentuk tulisan yang lengkap diterangkan dalam bentuk graf, gambarajah dan diagram yang bertujuan untuk memberikan panduan visual yang mudah difahami. Ia juga merupakan sebahagian daripada kereteria yang telah ditetapkan atau dikehendaki oleh Jabatan Senibina Dalaman. Tugasan laporan kajian akhir dilakukan untuk projek salun L'OREAL Hair Salon & Academy yang memberikan imej moden dan terkini selain menitikberatkan strategi pemasaran. Konsep rekabentuk yang ingin dicapai adalah “Trendy movement”. Laporan kajian akhir ini juga mengandungi kajian penuh terhadap proses merekabentuk sebuah salun serta akedemi rambut. Kaedah-kaedah kajian ini termasuklah kajian terhadap keperluaan ruang, kehendak klien, proses penataan ruang dalaman serta proses merekabentuk ruang salun. Diharapkan laporan kajian ini akan berjaya seperti yang dikehendaki dan akan menjadi rujukan lengkap untuk pengkaji mahupun pereka dalaman pada masa akan datang didalam terma pembimbing untuk segala kaedah.

Metadata

Item Type: Student Project
Creators:
CreatorsID Num. / Email
Abu Hassan, Mohd JamelUNSPECIFIED
Subjects: N Fine Arts > NA Architecture > Architectural drawing and design
N Fine Arts > NK Decorative arts > Interior decoration. House decoration
Divisions: Universiti Teknologi MARA, Shah Alam > Faculty of Architecture, Planning and Surveying
Item ID: 24689
Uncontrolled Keywords: Interior design, Interior decoration
URI: http://ir.uitm.edu.my/id/eprint/24689

Download

[img] Text
PPd_MOHD JAMEL ABU HASSAN AP 09_5.pdf

Download (122kB)

Fulltext

Fulltext is available at:
UNSPECIFIED

Actions (login required)

View Item View Item

Downloads

Downloads per month over past year