Cadangan rekabentuk dalaman Kedai Strawberi di Cameron Highland Healty Strawberry Farm, Jalan Rumah Persekutuan (Federal House) 39000 Tanah Rata, Cameron Highland. / Nor Azlin Shafii

Shafii, Nor Azlin (2007) Cadangan rekabentuk dalaman Kedai Strawberi di Cameron Highland Healty Strawberry Farm, Jalan Rumah Persekutuan (Federal House) 39000 Tanah Rata, Cameron Highland. / Nor Azlin Shafii. Student Project. Faculty of Architecture, Planning and Surveying, UiTM Shah Alam. (Unpublished)

Abstract

Tujuan laporan ini dibuat untuk mengkaji, bagi projek akhir Diploma Senibina Dalaman. Tajuk projek yang dicadangkan ialah “ Cadangan Merekabentuk Ruang Dalaman “ strawberry shop” ataupun kedai strawberi di “ Food Court” Tanah Rata, 39000 Cameron Highland. Bagi projek semester akhir penulis telah memilih skop dalam kedai strawberi. Rekaan kedai strawberi merupakan salah satu cabang dalam Rekabentuk Dalaman yang memerlukan pemikiran yang strategik dan kefahaman yang tinggi dalam prinsip rekabentuk yang melibatkan aspek-aspek yang menitikberatkan elemen-elemen daya penarik untuk meraih pelanggan dan memberi suasana yang sesuai dengan sasaran pelanggan selain daripada aspek-aspek psikologi, teknikal dan binaan. Kesemua data dan maklumat kajian dihasilkan dalam bentuk tulisan, diterangkan melalui graf dan gambarajah untuk memberikan panduan visual yang mudah difahami. Laporan kajian akhir ini juga mengandungi langkah-langkah merekabentuk kedai strawberi dari awal hingga akhir.

Download

[img] Text
PPd_NOR AZLIN SHAFII AP 07_5.pdf

Download (123kB)

Metadata

Item Type: Monograph (Student Project)
Creators:
CreatorsID Num.
Shafii, Nor AzlinUNSPECIFIED
Subjects: N Fine Arts > NA Architecture > Architectural drawing and design
N Fine Arts > NA Architecture > Details and decoration
N Fine Arts > NK Decorative arts > Interior decoration. House decoration
Divisions: Faculty of Architecture, Planning and Surveying
Item ID: 24634
Uncontrolled Keywords: Rekabentuk dalaman, Kedai Strawberi
URI: http://ir.uitm.edu.my/id/eprint/24634

Actions (login required)

View Item View Item

Downloads

Downloads per month over past year