Cadangan rekabentuk dalaman Kedai Strawberi di Cameron Highland Healty Strawberry Farm, Jalan Rumah Persekutuan (Federal House) 39000 Tanah Rata, Cameron Highland. / Nor Azlin Shafii

Shafii, Nor Azlin (2007) Cadangan rekabentuk dalaman Kedai Strawberi di Cameron Highland Healty Strawberry Farm, Jalan Rumah Persekutuan (Federal House) 39000 Tanah Rata, Cameron Highland. / Nor Azlin Shafii. Student Project. Faculty of Architecture, Planning and Surveying, UiTM Shah Alam. (Unpublished)

[img] Text
PPd_NOR AZLIN SHAFII AP 07_5.pdf

Download (123kB)

Abstract

Tujuan laporan ini dibuat untuk mengkaji, bagi projek akhir Diploma Senibina Dalaman. Tajuk projek yang dicadangkan ialah “ Cadangan Merekabentuk Ruang Dalaman “ strawberry shop” ataupun kedai strawberi di “ Food Court” Tanah Rata, 39000 Cameron Highland. Bagi projek semester akhir penulis telah memilih skop dalam kedai strawberi. Rekaan kedai strawberi merupakan salah satu cabang dalam Rekabentuk Dalaman yang memerlukan pemikiran yang strategik dan kefahaman yang tinggi dalam prinsip rekabentuk yang melibatkan aspek-aspek yang menitikberatkan elemen-elemen daya penarik untuk meraih pelanggan dan memberi suasana yang sesuai dengan sasaran pelanggan selain daripada aspek-aspek psikologi, teknikal dan binaan. Kesemua data dan maklumat kajian dihasilkan dalam bentuk tulisan, diterangkan melalui graf dan gambarajah untuk memberikan panduan visual yang mudah difahami. Laporan kajian akhir ini juga mengandungi langkah-langkah merekabentuk kedai strawberi dari awal hingga akhir.

Item Type: Monograph (Student Project)
Creators:
CreatorsEmail
Shafii, Nor AzlinUNSPECIFIED
Subjects: N Fine Arts > NA Architecture > Architectural drawing and design
N Fine Arts > NA Architecture > Details and decoration
N Fine Arts > NK Decorative arts > Interior decoration. House decoration
Divisions: Faculty of Architecture, Planning and Surveying
Item ID: 24634
Uncontrolled Keywords: Rekabentuk dalaman, Kedai Strawberi
Last Modified: 19 Jul 2019 08:11
Depositing User: Staf Pendigitalan 5
URI: http://ir.uitm.edu.my/id/eprint/24634

Actions (login required)

View Item View Item

Downloads

Downloads per month over past year