Laporan cadangan merekabentuk galeri kristal Langkawi bertempat di Pekan Kuah, Langkawi, Kedah D. Aman / Hafizuddin Ahmad

Ahmad, Hafizuddin (2005) Laporan cadangan merekabentuk galeri kristal Langkawi bertempat di Pekan Kuah, Langkawi, Kedah D. Aman / Hafizuddin Ahmad. Student Project. Faculty of Architecture, Planning and Surveying, Seri Iskandar, Perak. (Unpublished)

Abstract

Projek akhir ini merupakan cadangan merekabentuk ruang dalaman untuk Galeri Kristal Langkawi.Tujuan kajian ini dijalankan adalah untuk mengetahui dengan lebih mendalam mengenai barangan kristal dan perkembanganya hasil buatn tempatan. Selain itu, galeri ini juga menumpukan kepada memberi ilmu dan maklumat kepada pengunjung-pengujung ke galeri ini. Galeri ini dapat menambah minat orang ramai atau individau tertentu yang meminati hasil seni kaca terutamanya kristal. Terdapat beberapa ruang pameran yang telah disediakan untuk para pengunjung lawati. Setiap ruang berbeza rekabentuknya, tetapi mengunukan satu konsep keseluruhan yang sama. Setiap ruang mempamerkan berbagai barangan kristal yang berlainan jenisnya.

Download

[img] Text
PPd_HAFIZUDDIN AHMAD AP 05_5.pdf

Download (115kB)

Metadata

Item Type: Monograph (Student Project)
Creators:
CreatorsID Num.
Ahmad, HafizuddinUNSPECIFIED
Subjects: N Fine Arts > NK Decorative arts > Decoration and ornament. Design
N Fine Arts > NK Decorative arts > Interior decoration. House decoration
Divisions: Faculty of Architecture, Planning and Surveying
Item ID: 24320
Uncontrolled Keywords: Cadangan merekabentuk; Rekabentuk ruang dalaman; Galeri Kristal Langkawi
URI: http://ir.uitm.edu.my/id/eprint/24320

Actions (login required)

View Item View Item

Downloads

Downloads per month over past year