Permohonan Anugerah Inovasi Perkhidmatan Awam (AIPA) bagi tahun 2007: meningkatkan jaminan kualiti modal insan pelajar IPTA di peringkat global menerusi pengiktirafan antarabangsa / Muhammad Azmi Ayub

Ayub, Muhammad Azmi (2007) Permohonan Anugerah Inovasi Perkhidmatan Awam (AIPA) bagi tahun 2007: meningkatkan jaminan kualiti modal insan pelajar IPTA di peringkat global menerusi pengiktirafan antarabangsa / Muhammad Azmi Ayub. Other. Universiti Teknologi MARA (UiTM), Shah Alam, Selangor. (Unpublished)

Abstract

Perkembangan persekitaran dalaman dan luaran secara tidak langsung memberikan cabaran dan persaingan kepada sistem pengurusan FKM UiTM. Seperti yang dijelaskan di atas, satu cabaran utama dalaman FKM UiTM yang dikenal pasti ialah keupayaan mengimbangi antara peningkatan kemasukan pelajar dengan hasrat menjamin kualiti perkhidmatan pendidikan tinggi berterusan di samping berdepan dengan kekangan peruntukan kewangan yang terhad. Secara khusus, antara cabaran yang dihadapi FKM UiTM ialah dari aspek pengambilan pelajar, kemudahan pelajar, perolehan kakitangan yang berkaliber, penyediaan ruang pengajaran dan pembelajaran serta penginapan yang cukup dan kondusif, integrasi sistem pengkomputeran dan komunikasi antara kampus, selain memastikan program akademik yang berdaya saing dan relevan untuk bumiputera meningkatkan status ekonomi mereka.

Metadata

Item Type: Monograph (Other)
Creators:
Creators
Email / ID Num.
Ayub, Muhammad Azmi
muhammadayub@salam.uitm.edu.my
Subjects: H Social Sciences > HM Sociology > Social change > Causes > Technological innovations. Technology
Divisions: Universiti Teknologi MARA, Shah Alam > Faculty of Mechanical Engineering
Keywords: Anugerah Inovasi Perkhidmatan Awam (AIPA), modal insan, inovasi
Collections: Innovation
Date: 2007
URI: https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/65649
Edit Item
Edit Item

Download

[thumbnail of 65649.pdf] Text
65649.pdf

Download (48MB)

ID Number

65649

Indexing

Statistic

Statistic details