Kajian keberkesanan penswastaan di sektor Perkhidmatan Awam Kajian Kes: Hospital Umum Sarawak / Mohamad Suffian Saidi … [et.al.].

Saidi, Mohamad Suffian and Jedi, Siti Rahmat and Nahrawi, Rahmah and Ahmad, Erma Fatima and Ahmad Garan, Norlizawani (2001) Kajian keberkesanan penswastaan di sektor Perkhidmatan Awam Kajian Kes: Hospital Umum Sarawak / Mohamad Suffian Saidi … [et.al.]. [Student Project] (Unpublished)

Abstract

Dalam era pembangunan yang dipelopori sejak negara mencapai kemerdekaan, fungsi sektor perkhidmatan awam telah mengalami perubahan yang
dinamik di mana keseluruhan jentera Kerajaan digembleng dan dijuruskan kepada usaha-usaha meningkatkan taraf hidup rakyat di samping menjamin keamanan, kesejahteraan dan keselamatan awam. Jentera pentadbiran Kerajaan memainkan peranan yang penting dalam merealisasikan aspirasi negara menerusi pelaksanaan secara berkesan segala dasar, program dan projek kerajaan. Keupayaan perkhidmatan awam memberikan perkhidmatan yang bermutu dan berwibawa perlulah dipertingkatkan sealiran dengan perkembangan-perkembangan yang pesat berlaku di dalam atau di luar negeri. Ini memerlukan perubahan-perubahan yang boleh meningkatkan produktiviti dan keberkesanan perkhidmatan awam dalam menghadapi cabaran-cabaran pembangunan negara.

Metadata

Item Type: Student Project
Creators:
Creators
Email / ID Num.
Saidi, Mohamad Suffian
98065775
Jedi, Siti Rahmat
97042709
Nahrawi, Rahmah
98065830
Ahmad, Erma Fatima
98195864
Ahmad Garan, Norlizawani
98065816
Subjects: H Social Sciences > H Social Sciences (General)
R Medicine > R Medicine (General)
Programme: Diploma Pentadbiran Awam
Keywords: Hospital Umum Sarawak,Perkhidmatan Awam
Date: May 2001
URI: https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/59006
Edit Item
Edit Item

Download

[thumbnail of 59006.pdf] Text
59006.pdf

Download (1MB)

Digital Copy

Digital (fulltext) is available at:

Physical Copy

Physical status and holdings:
Item Status:
On Shelf

ID Number

59006

Indexing

Statistic

Statistic details