Hargai Detik Perjalanan Hidup Sebagai Seorang Pelajar / Lili Syahani Rusli

Rusli, Lili Syahani (2022) Hargai Detik Perjalanan Hidup Sebagai Seorang Pelajar / Lili Syahani Rusli. Bulletin. UiTM Cawangan Negeri Sembilan.

Abstract

Alhamdulillah, masih dikurniakan rezeki kepada untuk saya menyambung pengajian ke peringkat ijazah kedoktoran selepas 16 tahun saya menamatkan pengajian di peringkat sarjana. Tidak dinafikan jauh di sudut hati telah ada niat untuk menyambung pengajian, namun komitmen terhadap kerjaya dan keluarga perlu diutamakan. Saya menjadi leka dengan kerja hakiki tanpa memikirkan hala tuju yang jelas di dalam kerjaya terutamanya untuk jangka masa yang panjang. Semestinya perancangan Allah itulah yang terbaik, Saya ditempatkan ke UiTM Cawangan Negeri Sembilan Kampus Kuala Pilah pada tahun 2016. Pada mulanya saya mengalami kesukaran untuk menguruskan pelbagai perkara kerana saya terpaksa keluar daripada zon selesa saya. Tetapi kesukaran ini lah yang membuka mata saya untuk mula merancang masa depan saya di dalam bidang akademik ini.

Metadata

Item Type: Monograph (Bulletin)
Creators:
Creators
Email / ID Num.
Rusli, Lili Syahani
UNSPECIFIED
Subjects: A General Works > AP Periodicals
P Language and Literature > PN Literature (General) > Journalism. The periodical press, etc. Press > Electronic journals
P Language and Literature > PN Literature (General) > Collections of general literature
Divisions: Universiti Teknologi MARA, Negeri Sembilan
ISSN: 2773-5869
Keywords: UiTM Cawangan Negeri Sembilan, Kuala Pilah, motivasi
Date: 2022
URI: https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/58670
Edit Item
Edit Item

Download

[thumbnail of 58670.pdf] Text
58670.pdf

Download (520kB)

ID Number

58670

Indexing

Statistic

Statistic details