Seri Manis Sdn Bhd / Hafiza Haji Abd. Wahab ... [et al.]

Haji Abd. Wahab, Hafiza and Yaakop, Nurmahani and Mohd Diauddin, Azah Nasrin and Md Taha, Salmah Nasrin (2000) Seri Manis Sdn Bhd / Hafiza Haji Abd. Wahab ... [et al.]. [Entrepreneurship Project] (Submitted)

Abstract

Seri Manis Sdn Bhd diilhamkan oleh 4 orang rakan kongsi yang mempunyai pengalaman, kelulusan dan kepakaran dalam bidang masing-masing. Perniagaan kami ini merupakan perniagaan rakan kongsi. Kami telah bersatu hati untuk memilih lokasi kilang yang terletak di alamat : Lot 5242 Kawasan Perindustrian BESCORP Batu 2 Jalan Kuala Ketil 08000 Sungai Petani Kedah. Perniagaan ini akan mula beroperasi pada 1 Januari 2003. Kebelakangan ini, perniagaan kordial berperisa semakin bertambah di dalam pasaran tempatan. Perusahaan ini bolah dijalankan dengan lebih besar lagi mengikut kemampuan modal, pasaran, tenaga pekerja dan lain-lain aspek yang berkenaan. Disamping itu jualan kordial berperisa ini adalah untuk menyahut seruan kerajaan bagi menambahkan lagi usahawan bumiputra. Selain daripada itu jualan kordial ini juga dapat memenuhi permintaan orang ramai yang berpendapatan rendah dan sederhana. Ia juga sesuai untuk semua golongan dan peringkat umur. Kami amat berharap agar usaha kami dalam mengusahakan kordial berperisa seperti oren, ros dan sarsi ini mendapat hasil yang lumayan dan mampu memberi peluang kepada mereka yang ingin menceburi bidang keusahawanan ini.

Metadata

Item Type: Entrepreneurship Project
Creators:
Creators
Email / ID Num.
Haji Abd. Wahab, Hafiza
97102502
Yaakop, Nurmahani
97031112
Mohd Diauddin, Azah Nasrin
97417069
Md Taha, Salmah Nasrin
97334811
Subjects: H Social Sciences > HD Industries. Land use. Labor > Small business. Medium-sized business
H Social Sciences > HD Industries. Land use. Labor > Management. Industrial Management > Planning. Business planning. Strategic planning
Divisions: Universiti Teknologi MARA, Kedah > Sg Petani Campus
Keywords: Seri Manis Sdn Bhd, kordial berperisa, Kawasan Perindustrian BESCORP
Date: 25 March 2000
URI: https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/57516
Edit Item
Edit Item

Download

[thumbnail of 57516.pdf] Text
57516.pdf

Download (174kB)

Digital Copy

Digital (fulltext) is available at:

Physical Copy

Physical status and holdings:
Item Status:

ID Number

57516

Indexing

Statistic

Statistic details