Transkrip temubual bersama Encik Arshad Bujang mengenai perjalanan karier dan sumbangan beliau sebagai Ketua Pustakawan di Perpustakaan Tun Abdul Razak, Universiti Teknologi Mara Kampus Puncak Perdana Shah Alam dari tahun 2009 hingga kini / Sharipah Farah Syed Hussain Shah, Siti Aishah Zakaria

Syed Hussain Shah, Sharipah Farah and Zakaria, Siti Aishah (2010) Transkrip temubual bersama Encik Arshad Bujang mengenai perjalanan karier dan sumbangan beliau sebagai Ketua Pustakawan di Perpustakaan Tun Abdul Razak, Universiti Teknologi Mara Kampus Puncak Perdana Shah Alam dari tahun 2009 hingga kini / Sharipah Farah Syed Hussain Shah, Siti Aishah Zakaria. [Student Project] (Unpublished)

Abstract

Sharipah Farah Binti Syed Hussain Shah dan Siti Aishah Bt Zakaria telah menemubual Encik Arshad Bin Bujang di Perpustakaan Tun Abdul Razak pada 10 Februari 2010. Encik Arshad telah dilahirkan pada 17 Jun 1967 di Seremban,Negeri Sembilan.Be/iau merupakan anak bongsu daripada enam adik beradik. Encik Arshad telah mendapat pendidikan awal di Sekolah Kebangsaan Kampung Nyatoh, Rantau, Negeri Sembilan.Kemudiannya,di ikuti dengan pembelajaran di Sekolah Menengah Kebangsaan Rantau daripada tingkatan satu hingga tingkatan lima.Di ikuti pu/a dengan pengajian tingkatan enam di Sekolah Tengku Ampuan Lurah di Seremban.Beliau seterusnya melanjutkan pelajaran di ITM [Institut Teknologi MARA, sekarang ini di kenali sebagai Universiti Teknologi MARA]. Temubual ini adalah berkenaan dengan perjalanan karier beliau sebagai pustakawan. Temubua/ banyak memberi fokus mengenai perjalanan karier beliau sebagai pustakawan. Sewaktu temubual di jalankan Encik Arshad telah berumur empat puluh dua tahun. Beliau sangat berminat bercerita dan memberi tindak balas yang sangat positif dan memberansangkan bagi setiap soalan yang di ajukan. Secara keseluruhannya.kualiti rakaman adalah baik. Temubual ini turut memuatkan banyak perkara yang di sentuh secara mendalam kerana beliau amat terbuka semasa menjawab soalan.

Metadata

Item Type: Student Project
Creators:
Creators
Email / ID Num.
Syed Hussain Shah, Sharipah Farah
2008574807
Zakaria, Siti Aishah
2008588047
Contributors:
Contribution
Name
Email / ID Num.
Interviewee
Bujang, Arshad
UNSPECIFIED
Subjects: Z Bibliography. Library Science. Information Resources > University and college. Academic libraries
Z Bibliography. Library Science. Information Resources > Personnel. Librarians
Divisions: Universiti Teknologi MARA, Selangor > Puncak Perdana Campus > Faculty of Information Management
Programme: Bachelor of Science Records Management
Keywords: Arshad Bin Bujang, Librarianship, Librarian, Library
Date: April 2010
URI: https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/57455
Edit Item
Edit Item

Download

[thumbnail of 57455.PDF] Text
57455.PDF

Download (2MB)

Digital Copy

Digital (fulltext) is available at:

Physical Copy

Physical status and holdings:
Item Status:

ID Number

57455

Indexing

Statistic

Statistic details